פודיק - Foodik

רוגלך שוקולד קלאסיים

דרגו את המתכון: 
4 אהבו
33 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
רוגלך שוקולד קלאסיים
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
45 דקות
זמן בישול
30 דקות
זמן כולל
שעה ו-15 דקות

רוגלך שוקולד קלאסיים שמכינים בלי להסתבך כאלה שמפוצצים בשוקולד מפוצצים בטעם, רכים נימוחים ופשוט נמסים בפה כשאוכלים אותם, איך אתם קוראים להם?. רוגלכים או קרואסונים שוקולד? תקראו להם איך שתרצו אבל אני מבטיח לכם שזה מתכון מנצח שלא תרצו להחליף, תכינו אותם לשבת, אתם יכולים להקפיא אותם להפשיר לחמם בתנור והם ירגישו לכם ממש כמו חדשים. המתכון הזה פשוט מושלם! יש באתר גם מתכון לעוגת שמרים נוטלה משובחת וגם מתכון לעוגת שמרים נוטלה פרימיום שהיא פשוט מושלמת! ואם אתם בקטע של גבינות אז יש גם עוגת גבינה שמרים וגם גביניות ממכרות במיוחד! עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים!

שיטת בישול:   תנור
כשרות:   חלבי
21 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לתבנית קרואסונים 34X24:
  • לממרח קקאו:
  • לסירופ סוכר חום:
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מוסיפים למיקסר את כל המצרכים לבצק ולשים מספר דקות עד שמתקבל בצק חלק ורך (לפרווה תחליפו את החמאה במחמאה או נטורינה ואת החלב בחלב סויה או חלב פרווה אחר). נוריד את הבצק מהמיקסר נלוש ביד נעשה לו קיפולים נשמן קערה נכסה ונתפיח בחוץ כשעה וחצי. אח”כ נעביר להתפחה של לילה במקרר. (אפשר לוותר על השלב הזה ופשוט להתפיח בחוץ עד שהבצק מכפיל את נפחו).

  • לסיר קטן נוסיף את כל המצרכים לממרח הקקאו השוקולדי ונערבב בעוצמת אש נמוכה (אפשר גם להמיס במיקרוגל בפולסים של 30 שניות), מערבבים הכל מוסיפים בסוף את האינסטנט פודינג וניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולדית חלקה, מורידים מהאש ומעבירים למקרר שהמילוי יתקרר. (אפשר להחליף את כפית הנס קפה בכפית קינמון ואם רוצים עוד קצת טעם תוסיפו כף ברנדי או ליקר קפה או בייליס!)

  • אחרי שהבצק תפח יפה מקמחים משטח עבודה פותחים את הבצק לעובי של כ-2 ס”מ ומורחים מהממרח שהכנו על כל הבצק כמו בסרטון, מקפלים לצורת ספר מייצרים צורה מלבנית וסוגרים את הפינות טוב טוב, מעבירים להקפאה לכ-15-20 דקות אח”כ מוציאים ומרדדים טוב (בגלל שהמלבן היה ארוך התחלתי לעבוד על חצי ממנו ואח”כ על החצי השני!). חותכים לחצי, בעזרת גלגלת פיצה עושים משולשים כמו בסרטון.

  • חורצים בכל אחד מהמשולשים שהכנו בחלק הרחב שלהם ומתחילים לגלגל בעדינות תוך כדי מתיחה קלה של המשולש כל פעם בגלגול על מנת שהקראוסון היה מגולגל דק ולא עבה מדיי!

  • מעבירים את כל הקרואסונים לתבנית קרבון שלא נדבק אליה כלום מכסים ונותנים התפחה נוספת של עוד כ-45 דק’. בסיום אפשר להבריש בביצה טרופה (אני לא הברשתי)

  • נכניס לתנור שחומם מראש 10 דק’ לפחות על 180 מעלות טורבו לכ-30 דק’ או עד שמזהיבים יפה. מברישים בסירופ סוכר חום ישר כשיוצא מהתנור (הכנתי אותו מסוכר ומים באותה כמות), מחכים שיצטננו מעט ואוכלים, טעם גן עדן!!!!

הערות
  • לגרסה פרווה תחליפו את גבינת השמנת במעדן סויה. את החמאה במחמאה או נטורינה ואת החלב בחלב סויה.

  • אם אין גבינת שמנת תשימו באותה הכמות שמנת חמוצה או גבינה לבנה

0 תגובות על: רוגלך שוקולד קלאסיים
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il