קציצות פרגיות שווארמה עם בצלים מקורמלים - מנה עיקרית בשרית מומלצת ומושלמת לארוחת צהריים לכם וילדים לאמצע השבוע או לשבת - מנה טעימה שתוכלו לאכול עם אורז לבן או עם פרנה חמה וטרייה, ואל תשכחו את הבצל הסגול עם הסומק ואת הפטרוזיליה להגשה :) אם אתם בקטע של קציצות אז יש באתר קטגוריית מתכוני קציצות שבה תוכלו להתפנק על עוד מתכונים מעולים! יש גם באתר קטגוריית מתכוני פרגיות אם יש לכם עוד פרגיות בבית ואין לכם רעיונות מה לעשות איתן. עקבו אחריי באינסטגרם לקבלת המתכונים לפני כולם ואם תרצו הירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים כדי לקבל התראה ברגע שעולה מתכון חדש.
לקערה מוסיפים את בשר הפרגיות הטחון ואת התיבול (תיזהרו להמליח יותר מדיי!) לשים היטב מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר
בנתיים לסיר רחב מוסיפים 4-5 בצלים לבנים חתוכים לרצועות ומטגנים עם שמן זית עד להזהבה / קירמול, מוסיפים את התבלינים לבצלים אח"כ: תבלין השווארמה, הקארי, הכמון, הצ'ילי הגרוס והמלח, מערבבים ומוסיפים את המים (או ציר עוף), ממליחים לפי טעם (לא יותר מדיי!) ומוסיפים 2 כפיות קורנפלור (שמערבבים בכלי נפרד עם מעט מים כדי שימס!) להסמכת הרוטב. נותנים לרוטב להתבשל ולהצטמצם
בנתיים מוציאים אחרי כ-30-60 דקות את התערובת של הקציצות מהמקרר ובעזרת ידיים רטובות לוקחים כל פעם כ-כף ומייצרים קציצות, מטגנים את הקציצות עד להזהבה מכל צד במחבת נפרדת עם שמן זית ושומרים בצלחת נפרדת.
אחרי שטיגנתם את כל הקציצות ושהרוטב עם הבצלים די מוכן - תכניסו את הקציצות בצורה מסודרת לסיר, תביאו לרתיחה ותנמיכו עוצמה לעוצמה בינונית, בשלו כ-45 דקות עד שעה ואח"כ אם תרצו - תסירו מכסה ותכניסו לתנור על 180 מעלות להשחמה ל-כ-25 דקות. (לא טורבו).
כדאי לאכול עם אורז לבן נייטרלי כיוון שהרוטב והקציצות די דומיננטיות
אפשר לאכול עם לאפה/פרנה טרייה עם טחינה בצל סגול וסומק
תיזהרו עם המלח שלא יצא לכם מלוח מדיי - מלח תמיד אפשר להוסיף