קציצות פרגיות עם בצלים מקורמלים גזר ואפונה - מתכול קל מהיר מקוצר מושלם עם המוצרים של טעם הטבע שעשו לי את החיים קלים! מחית עגבניות "פסאטה" ששימשה לי בסיס חזק לרוטב, קוביות עגבניות שכבר חתוכות לי, גזרים חתוכים לרצועות דקות, מה כבר נשאר לי? להכין את עיסת הקציצות ולקרמל בצלים, הכל קל קל ומהיר! והכי חשוב - ללא טעם לוואי! הטעם מושלם! לא לשכוח לשים אורז לבן בצלחת ולשפוך מהקציצות והרוטב עליו! (יש לי באתר מתכון לאורז לבן מסוג אורז פרסי קלאסי מושלם אחד אחד). יש באתר עוד מתכוני קציצות מעולים שאתם חייבים לנסות בבית! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים! מתכון שיתוף טעם הטבע.
לקערה מוסיפים את הפרגיות הטחונות ואת כל התיבול שכתבתי למעלה, הבהרט, הכורכום, הבצל המטוגן, המלח הפלפל הביצה, טובלים פרוסת לחם במים, מורידים את הקשה, סוחטים וחותכים לחתיכות קטנות לקערת הפרגיות הטחונות (אפשר להחליף בפירורי לחם), מוסיפים צרור פטרוזיליה קצוצה, שן שום כתושה, לשים הכל היטב מכסים ומעבירים למקרר לכשעה-שעה וחצי.
מוציאים את הקערה מהמקרר לוקחים כל פעם כפית מהתערובת ובעזרת ידיים רטובות מייצרים עיגולי בשר קטנים (אם בא לכם קציצות גדולות תשתמשו בכף), צורבים בסיר עם שמן זית מכל צד עד להשחמה ומוציאים - לא מנקים את הסיר!
חותכים 5 בצלים לרצועות ומוסיפים לאותו הסיר שבו השחמנו את הקציצות, כף סוכר חום ומערבבים, מקרמלים את הבצל היטב כ-30-40 דק'! אח"כ מוסיפים את הגזרים החתוכים של טעם הטבע ואת כל שאר התבלינים, מוסיפים את מחית העגבניות פסאטה של טעם הטבע, קוביות עגבניות של טעם הטבע, מוסיפים מים חמים וטועמים - בודקים שהתיבול תקין. בשלו על את הרוטב על אש בינונית כ-20-30 דק'.
אחרי שהרוטב התבשל תוסיפו את הקציצות לרוטב, סגרו מכסה ובשלו בעוצמה בינונית-נמוכה כ-60-70 דק'. ב-15 דקות האחרונות תוסיפו את האפונה של טעם הטבע (חבילה אחת - תסננו מהמים), בשלו עוד 10 דקות ותגישו, בתיאבון! פרגנו בלייק אם אהבתם ותגיבו למטה :)
אפשר להחליף את הפרגיות לחזה עוף טחון. אפשר להוסיף כפית אבקת אפייה לעיסת הקציצות לקציצות תפוחות ואווריריות יותר למי שאוהב, ואת הלחם אפשר להחליף ל-3-4 כפות פירורי לחם. דבר נוסף הוא שלא חייב לצרוב את הקציצות אבל רצוי כיוון שזה נותן עוד טעם!