ארוחת צהריים שילדים אוהבים - קציצות ברוטב עגבניות ואפונה ובצל מקורמל תוך 20 דקות עבודה! שווה לנסות בבית! בלי יותר מדיי מאמצים, אגב אם תרצו את המתכון כשר לפסח פשוט תחליפו את הלחם בקמח מצה והכל יהיה בסדר! מה שיפה במתכון הזה הוא שהשתמשתי במוצרים הנפלאים של "טעם הטבע" (האפונה המוכנה, ה-פסאטה - מחית העגבניות, וקוביות העגבניות החתוכות) שעזרו לי להכין את המנה הזאת תוך 20 דקות! בלי עבודה מיותרת, למי שאין זמן ורוצה להכין אחלה ארוחת צהריים שיכין את המנה הזו והילדים שלו ילקקו את האצבעות! ולא נורא אם אין לכם בהרט, בכללי אם אתם בקטע של קציצות יש באתר עוד מתכוני קציצות מופלאים וטובים כמו למשל מתכון לקציצות עם בטטות ובצלים מקורמלים שכבר הפכה להיות מנת הדגל בכל בית בישראל! עקבו אחריי באינסטגרם כדי לצפות במתכונים לפני כולם! הכמות במתכון זה מספיקה לכ-27 קציצות בסיר סוטאז' רחב קוטר 32.
מקרמלים בצל גדול היטב ומעבירים לקערה גדולה, לאותה קערה מוסיפים את הבשר ואת כל מרכיבי הקציצות הכתובים למעלה (כדאי לטעום טיפה עם האצבע לוודא שהתערובת טעימה לכם). לשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה-שעה או לילה
אחרי שעבר הזמן מוציאים את התערובת מהמקרר, עם ידיים רטובות לוקחים כף מהתערובת ומייצרים כדורים, מחממים מעט שמן זית בסיר סוטאז' רחב (קוטר 32) ומוסיפים את כל הקציצות להשחמה, משחימים מכל צד ומוציאים לצלחת נפרדת
מוסיפים לסיר (בלי לשטוף אותו!) 2 בצלים גדולים קצוצים, מוסיפים מעט מלח ומקרמלים היטב, מוסיפים אח"כ את שיני השום הכתושות, את רסק העגבניות ומערבבים, מוסיפים את מחית העגבניות "פסאטה" של טעם הטבע, את קוביות העגבניות של "טעם הטבע", את ציר הבקר, מוסיפים את כל התיבול שכתוב למעלה מערבבים ואם צריך מתקנים תיבול (אם דליל מדיי תוסיפו מעט רסק עגבניות, אם סמיך מדיי תוסיפו מעט ציר בקר או מים חמים).
מוסיפים את האפונה לרוטב ומערבבים, מוסיפים את הקציצות שצרבנו, מכסים במכסה, מביאים לרתיחה ואח"כ מנמיכים לעוצמה בינונית ומבשלים כשעה או עד שמוכן. בתיאבון