פודיק - Foodik

קערות לחם למרק

דרגו את המתכון: 
2 אהבו
37 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
קערות לחם למרק
מנות
3
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעתיים ו-30 דקות
זמן בישול
30 דקות
זמן כולל
3 שעות

קערות לחם למרק שיתאים לכם לכל מרק והן פשוט יוצאות נפלא! המרקם שלהן יוצא כמו הלחם אחיד פרוס של פעם, מכינים אותן בקלי קלות ואפשר למזוג אליהן לדוגמה מרק בצל מופלא או כל מרק אחר שתחשקו בו. מהכמות במתכון הזה יצאו לכם 3 קערות מרק בגודל בינוני מכובד!

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור
כשרות:   פרווה
8 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים ל-3 קערות לחם בינוניות:
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מוסיפים כוס ורבע מים חמימים לקערה ומוסיפים כף שמרים גדושה, מערבבים עד שהשמרים נמסים במים ומכסים את זה לכ-10-15 דקות.

  • בזמן שהשמרים נחים מוסיפים למיקסר 2 כוסות קמח (כל כוס בנפח 240 מ"ל) לבן + כוס קמח טיפו 1 או פשוט 3 כוסות קמח. אפשר להוסיף כף פשתן טחון לעוד ארומה בלחם, מוסיפים מלח ושמן זית, מוסיפים את תערובת המים והשמרים ולשים מספר דקות עד שהבצק נאסף יפה ויורד מדפנות המיקסר.

  • ממשיכים ללוש טיפה את הבצק בידיים על השיש מכדררים לכדור ומעבירים לתבנית עמוקה ומשומנת, משמנים גם את הבצק מלמעלה ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

  • מורידים אוויר לבצק שטפח ומחלקים ל-3 עיגולים שווים, מתפיחים אותם שוב עוד כשעה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בתרסיס שמן.

  • אחרי ש-3 הכדורים תפחו יפה מברישים אותם במים, מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים רותחים (כדי שיהיה ללחם קראסט חיצוני) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכ-30-35 דק' או עד שהם משחימים יפה מבחוץ, בסיום מוציאים מכסים ונותנים ללחם להצטנן.

  • חותכים את החלק העליון של הלחם, מוציאים את החלק הפנימי בזהירות - לא זורקים אותו! מעבירים אותו לתבנית עם נייר אפייה משמנים במעט שמן זית ומכניסים גם כן לתנור על 200 מעלות (עם תבנית המים בתחתית) לכ-20 דק' או עד שהוא מזהיב יפה ומתייבש! מחכים שיתקרר.

  • מעבירים את החלק הפנימי של הלחם שאפינו למעבד מזון וטוחנים לפירורי לחם, מוסיפים קצת שומשום אם רוצים ומעבירים לצנצנת והנה לכם פירורי לחם למה שתרצו :)

הערות
  • אפשר להכין גם קרוטונים מהבפנים של הלחם :) לא חייב פירורי לחם

0 תגובות על: קערות לחם למרק
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# מתכונים פשוטים # אוכל ליום שישי # מתכונים מהירים # חג שבועות # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # לחם # מתכונים לחגים # מתכונים קלים # שמרים יבשים # ארוחת צהריים לשישי # אוכל ליום שבת # שבת # לחמים # איך להכין מנה ראשונה מיוחדת # מנה ראשונה מתכונים # מנות ראשונות # מנות ראשונות לשבועות # מתכונים למנות ראשונות # מנה ראשונה # מנה ראשונה טעימה # חגים # שישי # חורף # ארוחות ערב בתנור # ארוחות ערב זולות בתנור # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # קמח # ארוחות צהריים פשוטות # מנות פתיחה # מנות פתיחה מיוחדות # אוכל בתנור # מרקים # מרקים לחורף # מרק לחורף # אוכל מנחם # מרקים לשבת # מרקים לשישי # מרק לשבת # מרק לשישי # מרקים לארוחת צהריים # מרק לארוחת צהריים # מרק לארוחת ערב # מרקים לארוחת ערב # שבת בצהריים # ארוחת צהריים צמחונית # מרקים טבעוניים # מנות ראשונות פרווה # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # ארוחה צמחונית לשבת # קמח לבן # לחם ביתי # סוכר # צמחוני # צמחונות # מתכונים ב 10 דקות # שמרים יבשים פעילים # לחמים ולחמניות # שבועות # זרעי פשתן # אוכל צמחוני

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il