קובה סלק אדום מתכון מנצח כמו של סבתות (יצאו לכם כ-18-19 קציצות) עם פטנט להקפאת הקובה, טעם טוב של בהרט, מעטפת דקיקה והמון בשר בתוך הקובה, איך עושים את זה נכון? צפו בסרטון וצפו במתכון שרשום למטה. חילקתי את הסרטונים והכנתי סרטון בנפרד למרק סלק לקובה שתוכלו לצפות בו ולהכין בקלי קלות. כאשר הקובה קפואים תוסיפו כ-4 קובה לסיר ברגע שהוא רותח וחכו עוד 2-3 דקות שיחזור לרתיחה אחרת כל הקובה יתפרקו! רצוי לא לבשל גם יותר מדיי כדי שלא יתפרקו ועם כף תזיזו אותם בעדינות שלא ידבקו! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים! כמובן שיש באתר עוד מתכונים לארוחות צהריים שוות במיוחד שתוכלו להכין. יש לי באתר גם מתכון לקובה דלעת שלא תרצו להפסיק לאכול! ושוב.. אם אתם חובבי קובה מושבעים יש לי באתר גם מתכון נפלא לקובה במיה עירקית סופר טעימה עם מעטפת דקיקה!
מחממים 3 כפות שמן זית, מקרמלים 1 בצל סגול חתוך לקוביות עם מעט מלח ומים כ-30-40 דקות על אש נמוכה עד שממש מתקרמל יפה
מוסיפים 600 גרם בשר בקר טחון (25% מתוכו צריך להיות שומן) ומפוררים, מטגנים בעוצמת אש גבוהה, מוסיפים 3 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק, חצי כפית בהרט, כפית מלח (או לפי טעם), חצי כפית פלפל שחור טחון, מערבבים היטב מפוררים הכל וממש מטגנים עד שהנוזלים נעלמים טועמים ומתקנים תיבול אם רוצים, בסיום מעבירים לקערה, מכסים מחכים שיתקרר ומעבירים למקרר למספר שעות/לילה
אחרי שהבשר התקרר תוציאו את הקערה, תערבבו היטב (השומן יהיה למטה) ואז קחו כף (או כפית לקובות קטנות יותר) ועם הידיים תלחצו על הבשר צרו קציצות (לי יצאו כ-18-19 קציצות) ותסדרו על תבנית עם נייר אפייה, תכסו בניילון נצמד ותקפיאו עד שהקציצות קפואות לגמרי
ברגע שעברו מספר שעות והקציצות קפואות תכינו את הסולת: חצי קילו סולת, כפית שמן, חצי כפית מלח ו-280 גרם מים, תערבבו היטב עד שאין גושים, כסו בניילון נצמד היטב ותנו לזה לנוח 20 דקות
אח"כ קחו חתיכה מהסולת וצרו עיגול דק כמו פיתה, קחו קציצת בשר קפואה שימו באמצע ותעטפו היטב, את יתרת הסולת מלמעלה תחתכו ונסו להגיע לשכבה דקה במיוחד! ניתן לשמור את הקובות בתבנית קרמבו ולהקפיא
מביאים את מרק הסלק לרתיחה ומכניסים כ-4 קובות קפואות כל פעם בנגלות לבישול של כ-40-45 דקות ואוכלים (אם תבשלו הרבה הן יתפרקו!). תערבבו מדי פעם בעדינות שלא ידבקו! אם תכניסו הרבה קובה קפוא בבת אחת הטמפרטורה תרד והכל יהרס! חכו פשוט עוד 1-2 דקות שהמרק ירתח שוב ותכניסו עוד 3-4 קובה! בתיאבון
למרק סלק לקובה בסיר גדול:
שוטפים את הסלקים היטב ומנגבים, חותכים חלק עליון ותחתון, מסדרים בקערה, מוסיפים מים חמים עד לחצי גובה הסלקים, סוגרים בנייר כסף ומכניסים לשעה אפייה בתנור על 180 מעלות, אח"כ מוציאים ונותנים להם להתקרר, שומרים את המים הסגולים שהסלקים הפרישו בצד!
לאחר שהסלקים התקררו מקלפים חותכים לקוביות ומניחים בקערה, מתחילים לעבוד על המרק
מחממים 6 כפות שמן זית בסיר גדול, קוצצים 1 בצל סגול ומוסיפים לשמן ברגע שהוא חם, ממליחים מעט ומקרמלים אותו היטב, בסיום התהליך מוסיפים 4 שיני שום כתושות, מערבבים דקה ומוסיפים כף גדושה של רסק עגבניות מרוכז, מערבבים ופותחים טעמים על עוצמת חום בינונית
מוסיפים 1 כף מלח, 2 כפות סילאן ו-1 כף אבקת מרק ומערבבים היטב, קוצצים גס את עלי המנגולד ומוסיפים, מוסיפים את קוביות הסלקים שחתכנו, מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד, את מי הסלקים ששמרנו ממקודם (מילאתי בקערה עוד מים והשתמשתי בשאריות המים לעוד צבע!) ו-2 גבעולי סלרי חתוכים גס עם העלים לסיר.
מוסיפים מים חמים עד לכיסוי, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם, סוגרים מביאים לרתיחה ומבשלים בעוצמה נמוכה כ-40-60 דקות
לקראת סיום בישול המרק תוכלו להכניס את הקובה (אם הם קפואים אז בנגלות) למרק רותח (כדי שלא יתקרר מוסיפים בנגלות!) כל פעם תכניסו 3-4 קובה ואחרי כמה דקות עוד קובות, תיזהרו לבשל את הקובה יותר מדיי הם יתפרקו לכם! בתיאבון
מנות עיקריות לשבת
מלח פלפל לפי טעם, תיזהרו עם הבהרט כי הוא דומיננטי.
טגנו את הבשר בעוצמת חום גבוהה כך שיחרך וכל הנוזלים ייעלמו! לא לשכוח לבקש שומן טחון בתערובת כי השומן הוא זה שיחבר את הכל לקציצות כשהבשר יתקרר וישב במקרר. יש לערבב אותו ממש טוב בתערובת!
כאשר הקובה קפואים תוסיפו אותם למרק רותח בנגלות (כל פעם 4) וחכו עוד 2-3 דקות שהמרק ירתח שוב ואז תוסיפו עוד, אם תוסיפו את כולם ותגרמו לטמפרטורת המרק לצנוח הם יתפרקו לכם! אם תבשלו אותם גם יותר מדיי זמן הם יתפרקו לכם! ברגע שאתם מכניסים אותם תזיזו בעדינות עם כף שלא ידבקו!
הערות לגבי המרק:
אני גר באיטליה ולא מצאתי סלק עם הקליפה או בשר טחון עם מספיק שומן יש לך רעיון למה אני יכול לעשות?
וואלה לקנות שומן בנפרד ואם יש סלק בלי קליפה להשתמש בו. אם אין סלק אז אי אפשר להכין ת'מתכון.חחחח
תודה על המתכון. הסלק אמור להתרכך לגמרי בתנור?
כן, בזמן הבישול הזה קל שהוא יתרכך.. וגם אל תשכח/י שהוא עוד מתבשל במרק בסיר. המלצה נוספת - לקחת סלק מוכן משומר ולטחון ולהוסיף למרק זה יעשיר את הטעם והצבע.
היי שחר תודה על המתכון נראה טיל! שאלה: אני גרה באנגליה אין לנו עלי מנגולד ככה באהלן אהלן גם הסלרי מגיע לרוב בלי הרבה עלים במה אפשר להחליף את העלים? יש פטרוזיליה, תרד וכו… תודה מראש
יש מנגולד באנגליה זה נקרא swiss chard
היי מה נשמע. אם אין אצלך עלי סלק בהישג יד תוסיפי פטרוזיליה זה גם יעבוד. בתרד יש קצת יותר טעם חזק לכן לא הייתי שם אותו. תהני. ותודה!
היי האם אפשר להכין יום מראש את תערובת המעטפת?
אפשר אבל צריך לכסות טוב. הסכנה היא שהיא תתייבש ואז תצטרכי להוסיף עוד קצת מים.
אני רוצה להכים קובה עם תחליף בשר (ביונד) י שואל אם תחליך לשומן שבמתכון ?
לבסוף הסתקתי במתכון שלך כפי שהוא ולמרות שהשתמשתי בתחליף בשר יצא מעולה והטריק של ההקפאה הוא מעולה אגב הייתי מוסיף 200 גרם סולת למתכון כי אצל נשארו לי קציצות עירומות מסולת
נשמע אחלה
תנסה ביצה..:) אם אתה עושה צמחוני... או פירורי לחם ומעט שמן...
היי לא הבנתי לגבי ההכנסה של הקובות למרק. אם אני רוצה להכין סיר לשבת, ולחמם את זה כמובן גם על הפלטה, מה אני עושה? אמרת שאי אפשר שכל הקובית יהיו ביחד בסיר? אז כל פעם אני מכניסה 3 ומוציאה?? ורק לפני שבת מכניסה את כולן כשכבר הכל התבשל?
קודם כל מבשלים לפני השבת וכל פעם כשהמרק רותח מכניסים 3-4, בסיום מבשלים את הקובה ואחרי בישול הקובה אפשר להניח על הפלטה ולא יקרה לזה כלום. על הפלטה ברגע שהכל בושל או שלושתרבע בושל כי הפלטה ממשיכה לבשל.
האם חייבים להקפיא את כדורי הבשר? במידה וארצה להכין מהר אוכל לתת שעה קירור לבשר ואח"כ להתחיל ליצור קובות?
ההקפאה נועדה רק כדי לייצר קציצות בקלות, לא חובה להקפיא את כדורי הבשר. אפשר ליצור את הקובות ולהכניס לסולת כמו שעושים בצורה רגילה וכמובן לקרר כמו שאמרת. בשיטה של ההקפאה העיטוף יוצא דק ומדויק יותר..
היי, כשאתה רושם 25% שומן- אתה מתכוון ש 25% מ ה 600 יהיה שומן? תודה !
בדיוק. גם 20% שומן זה בסדר.