אם אתם בקטע של קובה ודג מרוקאי ובא לכם להיות קצת מקוריים לחרוג מהשגרה ולצאת מהקופסה - אז קבלו מתכון משוגע לקובה מרוקאי המצאה שלי שהיא בעצם הכלאה של 2 תרבויות במתכון אחד, ואל תדאגו - לא פגעתי בכבודה של אף עדה, המתכון הזה פשוט טעים בטירוף - ביס מפוצץ בטעם, בדיוק בדומה למה שעשיתי במתכון קובה קוסקוס שהכנסתי אותו למרק קוסקוס צהוב. פה יש טעמים עזים חזקים וטעימים. ואם אתם עדיין בקטע של קובה סלק אותנטי רגיל אז כנסו לעמוד של קובה סלק אדום ותכינו. יש באתר גם מתכון לקובה חמוסטה נפלא וגם מתכון לקובה דלעת טעים וממכר ואפילו מתכון לקובה במיה לאוהבי הז'אנר. עקבו אחריי לעוד מתכונים שווים באינסטגרם שלי.
מקרמלים בצל לבן חתוך לקוביות עד להזהבה, מוסיפים את הבשר עם השומן (חייב שומן גם!) ומתחילים לפורר אותו על אש גבוהה, מוסיפים את התבלינים הכתובים למעלה ואת הכוסברה והשום וכו' ומערבבים, טועמים ברגע שטעים מעבירים לקערה ונותנים לזה לנוח במקרר כשעתיים עד שמתקרר לגמרי.
אחרי כשעתיים שלוש מוציאים את הקערה מהמקרר מערבבים את התכולה היטב לוקחים כל פעם כף לוחצים ומייצרים עיגולי בשר, מניחים על תבנית ושולחים להקפאה של מספר שעות או לילה.
מכינים את המרק: לסיר סוטאז' רחב (36) מוסיפים את כל מצרכי המרק שכתובים למעלה, מטגנים פלפלים חריפים, מוסיפים את הגזרים את הפלפלים האדומים וכל השאר ומטגנים מעט, מוסיפים שיני שום מראש שום שלם, עגבניות מגי חתוכות.
מכינים תערובת תבלינים: לקערה מוסיפים את התבלינים הכתובים בתערובת התבלינים + הפלפלים היבשים ומוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם ליטר ציר בקר (או מים רותחים) עוד קצת מלח מוסיפים כוסברה וגרגירי חומוס מערבבים וטועמים. (שנוזלי המרק יגיעו לשלותרבע גובה הסיר ולא עד הסוף!)
לקערה מוסיפים את הסולת המים והמלח מערבבים היטב לשים ונותנים לזה לנוח 20 דקות אח"כ לוקחים על פעם חתיכה מדקקים אותה ומכניסים כדור בשר, עוטפים ומורידים שאריות סולת עד לקבלת מעטפת דקה. שיטה שניה היא לקחת ביצה טרופה ולצפות את כדור הבשר בביצה, ואז להעביר לקערה עם סולת לצפות היטב ולחזור על הפעולה פעמיים (שיטה שעובדת!)
מוסיפים את הקובה לסיר ומערבבים מדי פעם בזהירות שלא ידבקו. מבשלים כ-45-60 דק' וברגע שהם צפים זה מוכן, מוציאים אחד ובודקים, בתיאבון! פרגנו בלייק ותגובה :)
אני חתכתי ב-2 צורות בשביל התמונה. כדאי לחתוך לקוביות אם בא לכם שבביס יהי לכם יותר נוח. חריפות לפי טעמכם. אם אין ציר בקר תשתמשו בעוד מים רותחים ותוסיפו קצת תיבול. מי שלא רוצה אבקת מרק יכול לוותר ולהוסיף עוד מלח. תהנו! יש באתר שלי גם מתכון מקורי לקובה קוסקוס מטורף לשבת המלכה.