תמיד כשמגיע פסח אני אוהב לאכול את המאכל הזה ולהיזכר בסבתא שלי שושנה ז"ל שהייתה מכינה את המאכל הזה והייתי מלקק את האצבעות! פתות מתוק תימני מסורתי אסלי אורגינל עם מצות שאפשר בתכלס לאכול כל השנה! (לאוהבי המאכלים מהמטבח התימני) עם סמנה (חמאה מעושנת) ועוד דברים טובים, עקבו אחר אופן ההכנה ויצא לכם מושלם! אם אתם מחפשים עוד מתכונים לפסח לחצו כאן ותגיעו לקטגוריה המתאימה! אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון כדי להישאר מעודכנים כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון הוידאו:
מחממים בסיר קטן חצי חבילת חמאה, כשהיא נמסה ויש קצף מוציאים אותו עם כף החוצה
כשהחמאה נקייה מעבירים אותה לצנצנת, לוקחים ענף קטן מעץ "דודנאה דביקה", שורפים קצת על הגז ואז מכבים, כשיש מספיק עשן כולאים אותו בצנצת מספר פעמים חוזרים על הפעולה וסוגרים אותה ככה החמאה מקבלת טעם מעושן.
אח"כ לסיר קטן שופכים 1 כוס חלב, מביאים לחימום / כמעט לרתיחה, מוסיפים 3 כפות סוכר חום או לבן, מערבבים היטב, מוסיפים כפית אחת מהחמאה המזוקקת המעושנת ("סמנה"), מערבבים הכל היטב, שוברים 3 מצות גס לבפנים, מערבבים ונותנים למצות לשתות את החלב המתוק, מכבים אחרי מספר דקות ומגישים.
לא חובה להכין חמאה מעושנת אפשר עם חמאה רגילה
אם רוצים מנה כפולה מכפילים כמויות ב-2