פרגיות בצ'ילי ולימון עם פתיתים וירקות שורש בסיר אחד מנה עיקרית בשרית מנצחת שכל אחד חייב להכין בבית לארוחת הצהריים או לשבת, הילדים יעופו עליה ובטוח שגם אתם, זה אוכל מנחם כזה שכיף לאכול, הריי מי לא אוהבים פתיתים בעולם הזה? אין מצב שיש מישהו כזה שלא אוהב ואם אתם אוהבים פרגיות אני מבטיח לכם שהשילוב של 2 אלו עם הצ'ילי המתוק והלימון יעיפו אתכם גבוה! עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
מכינים את המרינדה לבשר עם רבע כוס שמן זית 4 כפות גדושות של צ'ילי מתוק וחצי לימון קטן סחוט, מעט מלח פלפל מערבבים וטועמים, מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב.
צורבים את הפרגיות על מכסה סיר יציקת הברזל של מגנוס (שהופך לפלנצ'ה!) עד להשחמה (לא לשרוף!) ומוציאים את הפרגיות לצלחת, את מכסה סיר לא מנקים! (לא זורקים את מרינדת התבלינים שנשארה! אנחנו נשתמש בה אח"כ)
לסיר עצמו מוסיפים בצל לבן חתוך, 2 גזרים חתוכים לקוביות, שורש סלרי שורש פטרוזיליה פלפל אדום חצי צרור פטרוזיליה קצוצה ומערבבים הכל היטב. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
מוסיפים את הפרגיות עם הנוזלים שלהן, ואז את חבילת הפתיתים שאתם אוהבים (השתמשתי בפתיתים בצורת אורז עם האטריות) מוסיפים כף אבקת מרק ומלח (מי שלא רוצה אבקת מרק שיוותר).
מוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים למרינדת התבלינים מערבבים ושופכים לסיר, אפשר להוסיף עוד קצת מים שיהיה עד לכיסוי, הוספתי עוד טיפה שמן זית.
סוגרים עם המכסה של הסיר ששימש אותנו לפלנצ'ה ומכניסים לתנור על 120 מעלות לכ-שעה ו-35 דקות, בסוף אתם לא מבינים איזה סיר יצא לכם עם פתיתים רכים עם פרגיות רכות שיתמססו לכם בפה, הסיר הזה מוציא את הטעמים הכי הכי טובים שיש! בתיאבון!
אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה!
אפשר לשחק עם המליחות ומי שאוהב שיוסיף קצת פלפל חריף.