אם אתם אנשים שחולים על פסטות וגם על בטטות המתכון הבא הוא המתכון המושלם עבורכם! פסטה שמנת בטטה קרמית עשירה שלא תרצו להפסיק לאכול! והכל בזכות טיפול נכון באפיית הבטטה ובשימוש בשמנת מתוקה! כך תתקבל הפסטה הטעימה ביותר! אפשר לקשט מלמעלה עם קצת צ'ילי חריף ובצל ירוק חתוך יפה לעוד קצת טעם אבל שימו לב שלא משנה איך הפסטה הזו תצא לכם מדהימה! לכל מי שחובב בטטות שילחץ כאן ויצפה בעוד מתכונים עם בטטות וכמובן שיש לי באתר עוד מגוון מתכונים לפסטות שלא תרצו להפסיק לאכול! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
חותכים בטטה בינונית ל-2 ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן בשמן זית. מניחים את הבטטה על הצד הפנימי שלה כך שהקליפה תהיה מבחוץ ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-30 דקות או עד שהיא רכה. בסיום מוציאים ומחכים שתתקרר!
אחרי שהבטטה התקררה מקלפים בעדינות את הקליפה ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים 2 שיני שום כתושות, את אגוז המוסקט, מלח פלפל ואת השמנת המתוקה וטוחנים היטב! טועמים ומתקנים טעם לפי טעמכם האישי.
מבשלים את הפסטה בסיר עם מים חמים והרבה מלח + מעט שמן זית אל דנטה (שהפסטה תהיה מעט קשה כיוון שהיא תמשיך להתבשל בסיר עם הרוטב) ומסננים, שומרים מעט ממי בישול הפסטה בצד!
מחממים בסיר רחב 30 גרם חמאה וממיסים, מוסיפים את תערובת הבטטה שטחנו מקודם, מוסיפים עוד קצת שמן זית ושליש כוס חלב ומערבבים (אפשר גם רבע כוס חלב), מוסיפים את הפסטה המסוננת לבפנים, מערבבים ומוסיפים כף-שתיים ממי בישול הפסטה (יעזרו לרוטב להידבק אליה יותר טוב), מוסיפים חצי כוס פרמז'ן מגורד או יותר ומערבבים, אם יש צורך ממליחים ואוכלים, תהנו ובתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה :)
ניתן להוסיף צ'ילי חריף מלמעלה וגם פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק קצוץ וכמובן לגרד עוד גבינת פרמז'ן