פיצה ברוטב שמנת מקורמל ובטטה אפויה בתנור זה הדבר הבא שאתם חייבים להכין, אם נכנסתם לפה סביר להניח שאתם אוהבים את הטעמים האלו אבל אני נשבע לכם ביקר לי שזאת אחת הפיצות אם לא הכי טעימה שהכנתי בבלוג שלי, כל ביס מפוצץ בטעם עם השמנת המתוקה האגוז מוסקט הבצל המקורמל, הגבינות, מה יכול להיות פה לא טעים? בקיצור רוצו להכין ואם אתם רוצים את הטעם המשובח תכינו בטאבון ותהנו! כמובן מי שאוהב את הפיצה הקלאסית יכול להכין את הפיצה מרגריטה שיש לי באתר וכמובן לראות את שאר מתכוני הפיצות המעולים שיש לי באתר. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.
למיקסר תוסיפו את המים והשמרים וערבבו טוב. אח"כ תוסיפו את הקמח ותלושו הכל מס' דקות, ב-2 דקות האחרונות תוסיפו את המלח ותמשיכו ללוש עד לקבלת בצק חלק.
צרו כדור בצק וכסו ותנו לו מנוחה של 10 דקות, אח"כ שוב פעם קפלו ותלושו אותו כסו ותנו לו עוד 10 דקות מנוחה (הבצק יהיה חלק יותר), אח"כ כסו והתפיחו שעתיים (בחוץ על השיש)
אחרי שעתיים חלקו את הבצק ל-3 כדורים, כדררו כמו בסרטון העבירו אותם לכלי פלסטיק אטום, התפיחו שוב עוד שעתיים בטמפ' החדר. לאחר מכן הכניסו למקרר להתפחה של 24 שעות.
תכינו את התוספות: קלפו וחתכו בטטה לקוביות, תוסיפו שמן זית פלפל ומלח ותאפו בתנור על 200 כ-30-40 דקות עד לריכוך והזהבה.
רוטב שמנת בצל מקורמל: חתכו בצל לבן גדול לשיערות וקרמלו במחבת עם שמן זית (או חמאה) עד שהבצל ממש חום. אח"כ תוסיפו גביע שמנת מתוקה, כפית סוכר חום, חצי כפית אגוז מוסקט, מלח פלפל שחור גרוס, 2 כפות גרנה פדנו ומוצרלה מגוררות וערבבו מספר דקות עד שהרוטב מסמיך יפה. ברגע שזה קורה תעבירו לקערה ושמרו בצד.
לאחר 24 שעות שהבצק תפח תוציאו את הבצק 2 שעות לפני האפייה לטמפ׳ בחדר, חלצו כדור בצק בזהירות ופתחו על סמולינה!
פזרו מעט סמולינה על כף הפיצה תעבירו את הבצק עליו ותתחילו לשים את התוספות: רוטב שמנת בצל מקורמל (לא להעמיס!) קוביות בטטה, בזיליקום מוצרלה וגרנה פדנה ותכניסו לטאבון עם טמפ' רצפה 420 מעלות או תנור שחומם מראש למקסימום מעלות עם תבנית ותשימו את הפיצה על התבנית! אני מבטיח לכם ביס שלא תשכחו הרבה זמן.. אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה.
אפשר לשחק עם הגבינות, מי שרוצה לעשות בתנור שפשוט יחמם אותו הרבה זמן לפני בטמפ' הכי גבוהה עם תבנית בפנים כדי שתתחמם. ואז תשימו את הפיצה על התבנית.