מתכון לפיצה פסטו בטאבון שאחרי ביס לא תרצו להפסיק לאכול! לכל חובבי הפסטו והבזיליקום זו הפיצה המושלמת, עם גבינת גאודה פסטו ירוקה, מוצרלה ועוד דברים טובים אתם תקבלו ביס חבל על הזמן! מי שבקטע של פיצה קלאסית אז יש באתר גם כמובן מתכון לפיצה מרגריטה מאותו בצק הפיצה ויש כמובן בעמוד עוד כל מיני מתכונים לפיצות טעימות ושוות שכדאי לנסות להכין בבית. יש באתר גם מתכון לממרח פסטו ביתי שווה וטעים במיוחד! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד מתכונים שווים!
למיקסר תוסיפו את המים והשמרים ותערבבו טוב. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש את הבצק מספר דקות, ב-3 הדקות האחרונות מוסיפים את המלח ולשים עוד קצת עד לקבלת בצק חלק.
יוצרים כדור בצק מכסים ונותנים לו מנוחה של 10 דקות, אח"כ שוב פעם מקפלים אותו ולשים אותו מכסים ונותנים לו עוד 10 דקות מנוחה (הבצק יהיה חלק יותר), אח"כ מכסים ומתפיחים שעתיים בטמפ' החדר.
אחרי שעתיים מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים מכדררים כמו בסרטון מעבירים אותם לכלי פלסטיק אטום ומניחים אותם על סמולינה דקה ומתפיחים שוב עוד שעתיים בטמפ' החדר. לאחר מכן מכניסים למקרר להתפחה של 24 שעות (אפשר גם 48 ו-72 אבל הכי מומלץ זה 24 ו-48 לטעמי).
לאחר 24 שעות שהבצק תפח מוציאים 3 שעות לפני האפייה לטמפ׳ בחדר, חלצו כדור בצק בזהירות ותפתחו בעדינות על סמולינה!
פזרו מעט סמולינה על כף הפיצה תעבירו את הבצק עליו ושימו את ממרח הפסטו, גבינת הפסטו הירוקה המוצרלה הבזיליקום ושמן הזית ותכניסו לטאבון שחיממתם מראש לאפייה של כדקה וחצי או עד שהיא משחימה יפה. את אותו הדבר אפשר לאפות בתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה על תבנית הפוכה או אבן שמוט! בתיאבון!
- אפשר לשים צנוברים גם בטופינג
העלת סרטון של מגולגלות פרווה עם ריבת חלב חלבית לא הבנתי איך פרווה
כי אם תחפש בגוגל "ריבת חלב פרווה" אתה תמצא ממרחי פרווה :) ומחמאה זו לא חמאה.