פיצה מרגריטה נפוליטנית מושלמת עם בצק אוורירי במיוחד! בצק חלק עם קמח קאפוטו נובולה הסגול הבצק המדוייק והאיכותי ביותר לפיצות איטלקיות על אחוז חלבון גבוה! בסרטון ובהוראות כתבתי לכם בדיוק את סדר העבודה, ההתפחות, איך לקבל בצק חלק ואיך להתפיח את הפיצה בדיוק! (אפשר בסיום ההתפחה הארוכה להקפיא את הבצק גם). בסרטון ובמתכון כתבתי לכם גם מתכון לרוטב עגבניות לפיצה כך שלא תצטרכו להסתבך! באתר יש מתכון לפיצה חלבון קוטג' מופחתת שומן שתתאים ל"עצלנים" יותר ולילדים, או למי שאין כוח לעבוד קשה מה שנקרא... עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
למיקסר חזק מוסיפים את המים והשמרים ומערבבים עד שהשמרים נטמעים במים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש את הבצק מספר דקות, אחרי כ-5-6 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות עד לקבלת בצק חלק ויפה.
ממשיכים ללוש את הבצק מייצרים כדור מכסים ונותנים לו מנוחה של 10 דקות, אח"כ שוב פעם מקפלים אותו ולשים אותו מכסים ונותנים לו עוד 10 דקות מנוחה (יגרום לו להיות חלק יותר), לאחר מכן מכסים ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר.
אחרי שעתיים מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים מכדררים כמו בסרטון מעבירים אותם לכלי פלסטיק אטום ומניחים אותם על סמולינה דקה ומתפיחים שוב עוד שעתיים בטמפרטורת החדר. לאחר מכן מכניסים למקרר להתפחה של 24 שעות (אפשר גם 48 ו-72 אבל הכי מומלץ זה 24 ו-48 לטעמי).
בנתיים מכינים את רוטב העגבניות לפיצה בדיוק כמו שכתבתי למעלה, איך שאתם אוהבים ולפי טעמכם האישי. בסוף טחנתי את הרוטב כדי שיהיה חלק ויפה :)
לאחר 24 שעות שהבצק תפח מוציאים 3 שעות לפני האפייה לטמפ׳ בחדר, מפזרים מעט סמולינה מחלצים את הבצק בזהירות ופותחים אותו על עוד סמולינה עם האצבעות קדימה, הופכים, וחוזרים על הפעולה 3 פעמים אפשר מעט למתוח את הבצק תיזהרו לא יותר מדיי שלא יהיה דק מדיי!
פזרו מעט סמולינה על כף הפיצה תעבירו את הבצק עליו ושימו את הרוטב לפיצה, המוצרלה, הבזיליקום ושמן הזית ותכניסו לטאבון שחיממתם מראש לאפייה של כדקה וחצי או עד שהיא משחימה יפה. את אותו הדבר אפשר לאפות בתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה על תבנית הפוכה או אבן שמוט! בתיאבון!
אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל. ברור שהוא פחות טוב מהקאפוטו. (יש בו פחות חלבון), אפשר בהחלט להשתמש בקאפוטו האדום במידה ואין לכם קמח קאפוטו נובולה בהישג יד.
אפשר לאפות את הפיצה על תנור שחומם 10 דקות מראש לחום הכי גבוה, לשים על נייר אפייה ולהניח על תבנית הפוכה בתנור או על אבן שמוט שמונחת בתנור וצוברת את החום במשך 10-15 דקות!
אם אני רוצה להתפיח רק 7 שעות הבצק יהיה תקין?
כן יכול להיות אחלה. אם רוצים התפחה מהירה פשוט שמים יותר שמרים ומתפיחים שעתיים בחוץ מייצרים כדורים ועוד שעה התפחה ולמקרר לעוד 4 שעות, יעבוד.
אחי אתה קורע אנחנו מסתכלים וצוחקים
שרק תחייכו אח שלי
ההתפחה במקרר צריך להיות על הסמולינה?
לא חובה בכלל. אפילו הסמולינה יכולה לחדור לבצק, עדיף שלא.
למה כל כך קצת שמרים?
מדובר בהתפחות ארוכות ולכן מעט שמרים.
נכון
בפיצות לא נהוג לשים הרבה שמרים, זו לא חלה של שבת, כל המתכונים האיטלקים מדברים על גרם שמרים על קילו. אפשר גם 2 גרם בגדול אבל מנסיוני אין צורך בכלל. גרם שמרים אחד, התפחות כמו שצריך ומתקבלת כמו בסרטון הפיצה המושלמת.