עוף בתנור בישבש חמוץ מפוצץ בטעם עם קולורבי שומר גזר ותפוחי אדמה קטנים, הכל בתבנית אחת ולתנור האפייה ותקבלו מנה מיוחדת טעימה עם המון המון טעם! רק לשים אורז לבן בצלחת ולאכול, אתם פשוט לא מבינים כמה שזה טעים ומושלם, אפשר להכין לשבת המלכה או לארוחת צהריים באמצע השבוע. יש לי באתר עוד מתכוני עוף בתנור מעולים שתוכלו להכין ולקבל השראה מהם כמו למשל עוף בתנור עם סילאן וגזרים צבעוניים. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
מקלפים וחותכים את הירקות: קולורבי גזר ושומר, מעבירים לקערה ומוסיפים גם חופן תפוחי אדמה ו-6 שוקיים עוף טריים.
מוסיפים חצי כוס שמן, סוחטים 2 לימונים, מוסיפים כף מלח שטוחה מעט פלפל גרוס ומערבבים את הכל היטב.
מעבירים לתבנית פיירקס גדולה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים את כל תכולת הקערה לתבנית וכמובן ששופכים את כל הרוטב החמוץ שנשאר בקערה לתבנית.
מרטיבים נייר אפייה מקמצ'צים ומניחים על התבנית, סוגרים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 200 מעלות טורבו לאפייה של כ-שעה ורבע. מכינים בצד תערובת של שמן זית אבקת מרק חצי כפית כורכום ופלפל שחור גרוס.
אחרי שעה ורבע מוציאים, מורידים את נייר הכסף ונותנים צריבה של 7 דקות על תנור בחום 250 טורבו. לאחר מכן מוציאים שוב, מברישים בתערובת הכורכום ואבקת המרק, הופכים את העופות ומברישים מ-2 הצדדים ומכניסים שוב לתנור לעוד צלייה נוספת מספר דקות עד להשחמה יפה של העוף. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה טובה
- אפשר כבר מלכתחילה לערבב את כל התבלינים עם העוף והירקות ולשים בתבנית.