עוגת שוקולד ליום הולדת טבעונית פרווה ללא תוספת סוכר ללא ביצים ללא מיקסר ללא אבקת אפייה קלה להכנה וסופר טעימה עם ציפוי שוקולד פרווה ממש טעים! עוגה שמתאימה למגוון רחב של קהלי יעד! ממליץ להכין בבית ולטעום אני בטוח שאתם תאהבו! עוגת שוקולד יום הולדת אוורירית טעימה וכיפית שהילדים יאהבו! עם תחליף הסוכר (של סוויטאנגו) לא תרגישו בהבדל שהיא ללא סוכר וזה פשוט מדהים. אם אתם מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לחצו כאן ואם תרצו יש באתר עוד מגוון מתכונים לעוגות מכל הסוגים! ויש גם מתכונים בריאים ללא תוספת סוכר שתוכלו להכין בבית. אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם אני מעלה לשם את הסרטונים קודם כל, בנוסף תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון כדי לקבל התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון הוידאו איך אני מכין את העוגה:
מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 18/20 ס"מ ומניחים בצד
לקערה גדולה מוסיפים את הקקאו והנס קפה המגורען והמים הרותחים ומערבבים היטב
לאותה קערה מנפים קמח, אבקת סודה לשתיה ומלח. מוסיפים את תחליף הסוכר ומערבבים
מוסיפים מים, כף חומץ, תמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה ללא גושים
יוצקים את הבלילה לתבנית בקוטר 18 מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים (בשלב אחד מתחת לשלב האמצעי בתנור) במשך כ- 45 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש
נותנים לעוגה להתקרר במשך 10 דקות בתוך התבנית, אחר כך מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת, מחוררים בעוגה חורים עם קיסם (כדי שציפוי השוקולד יחדור פנימה)
מכינים את ציפוי השוקולד הפרווה: בקערה מערבבים (בעוצמה נמוכה - 3 באינדוקציה למשל) את השוקולד, חלב שיבולת השועל, הנס קפה המגורען המייפל ושמן הקוקוס עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומשחקים עם השוקולד כך שינזל בצורה יפה, מוסיפים סוכריות צבעוניות אם רוצים.
חותכים ושיהיה בתיאבון
הציפוי הוא אופציונלי בלבד. ניתן להגיש את העוגה ללא ציפוי
האם ניתן להשתמש בדבש במקום סירופ? לא הייתי ממליץ להשתמש בדבש בגלל המרקם הדביק שעלול להתקבל. רצוי להשתמש בסירופ מייפל/סירופ אגבה או ממתיק אחר שהוא יותר נוזלי
על מנת להכין את העוגה בתבנית 24 ס"מ יש להכפיל כמויות ב1.4
מתי שופכים את ה80 מ"ל שמן?
כמו בסרטון. בתכלס זה לא באמת כזה משנה. העיקר שכל התערובת תהיה אחידה ובלי גושים.