עוגת מייפל בחושה טורט גבוהה ללא תוספת סוכר ללא טעם לוואי בזכות הממתיקים הנפלאים של TRU שמבוססים על צמח הסטיביה, אתם פשוט לא מאמינים כמה שהיא יוצאת טעים, קלה להכנה, בפחות קלוריות ועם פחות סוכר, שווה ממש! אם אין לכם את המוצרים בהישג יד פשוט תוסיפו סוכר רגיל ומייפל רגיל. מערבבים הכל טוב דואגים שאין גושי קמח ושישנה בלילה חלקה ומכניסים לתנור, המתכון הזה מוצלח טעים ועובד ואם אתם בקטע של תפוזים גם אז יש לי באתר מתכון לעוגת תפוזים גבוהה באותו הסגנון :) עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד קינוחים פרווה באתר שלי.
מוסיפים 6 ביצים L לקערה (רצוי בטמפרטורת החדר) ומתחילים להקציף, אחרי כ-2 דקות מוסיפים תוך כדי הקצפה כוס (נפח 240 מ"ל) תחליף סוכר של TRUVIA לאט לאט עד שמסיימים הכל (תחליף סוכר ללא טעם לוואי 2 קלוריות לכפית!) וממשיכים להקציף מס' דקות עד לקבלת קציפה תפוחה. מוסיפים כוס שמן בהדרגה תוך כדי הקצפה, לאחר מכן מוסיפים כפית תמצית וניל וכוס סירופ בטעם מייפל של TRU ומקציפים.
מנפים 2 כוסות קמח, שקית אפייה וקמצוץ מלח לקערה ומקציפים היטב עד שנעלמים הגושים, מוסיפים 1 כוס מים רותחים וממשיכים להקציף עד שממש אין גושי קמח כלל וכלל! תערובת חלקה חלקה!
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית טורט גבוהה בקוטר 24, מכניסים לאמצע תנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום עליון תחתון (2 הפסים בתנור - לא מצב טורבו!) לכ-55-60 דקות עד שקיסם נכנס לאמצע העוגה ויוצא יבש, בסיום מוציאים את העוגה והופכים אותה כדי שהגובה ישמר (אל תדאגו היא לא תצנח ותיהרס), אפשר גם שלא להפוך אם אתם רוצים למנוע טעויות, מקסימום העוגה תהיה מעט פחות גבוהה.
מחכים שהעוגה תצטנן לגמרי! חשוב חשוב! רק אחרי שהצטננה לגמרי חותכים את הצדדים בעזרת סכין (הריי שהיא דבוקה לשוליים) בעדינות ומחלצים אותה כמו בסרטון (הפרדתי אותה כמובן גם מהחלק התחתון של התבנית).
מזלפים עוד קצת סירופ בטעם מייפל של TRU ואגוזי מלך קצוצים ומגישים, מבטיח לכם תוצאה מושלמת עוגה פלאפית אוורירית עם פחות קלוריות ופחות סוכר!
אם אין לכם תחליפים תשתמשו במייפל רגיל ובסוכר רגיל אחד לאחד באותן הכמויות.
*כוס בנפח 240 מ"ל
אפשר שלא להפוך את העוגה אחרי האפייה ?
אפשר רמי היקר.
הכנתי את העוגה והיא הייתה 60 דקות בתנור והיא פשוט לא נאפתה בכלל ממש התאכזבתיי ניסיתי לשתף תמונה אבל אני לא מצליחה לצרף אותה יש לך סיבה למה?
אין מצב כזה ש-60 דקות בתנור היא לא נאפתה, התנור היה דלוק 10-15 דקות לפני שאפית אותה? התערובת הייתה חלקה ללא גושים? באיזה נפח כוס השתמשת? בטוח קרה איזשהו משהו בדרך...שלחי לי באינסטגרם מה קרה
אין לי אינסטגרם את השמן והסוכר שמתי בכוס חד פעמית ואת המייפל שמתי שני שליש כוס שתיה חמה אולי זאת הבעיה.. כי מבחוץ היא הייתה נראית ווואווו ומבפנים לגמרי לגמרי לא אפויה
תקשיבי. קודם כל כתבתי במתכון כוס בנפח 240 מ"ל. הכוס שהשתמשת היא בכלל 180 מ"ל וזו כבר טעות, כתבתי את זה מודגש גם במתכון. דבר שני... את לא יכולה לשים שני שליש כוס פתאום בכוס שתיה חמה בנפח אחר, זה פשוט בלבול אחר עם הכמויות של הדברים ובגלל זה היחס של הדברים לא יצא לך מדוייק = חוסר אפייה. תנסי עוד פעם להכין עם כוס שתיה חמה בנפח 240 מ"ל, תנפי את הקמח לקערה כמו שעשיתי בסרטון ואל תהפכי את התבנית אין בעיה תשאירי אותה ככה ומבטיח לך שתצא גבוה, וגם תשתמשי בביצים L ולא M
קודם כל תודה רבה על התגובה שלך זה ממש מעודד אותי כי אני התבאסתי ממש והאמת שאתה צודק אני אדייק יותר פעם הבאה ומקווה שיצא יותר טוב🙏
בהצלחה!
אם אני רוצה לעשות את העוגה עם סוכר רגיל וסירופ מייפל רגיל אני צריכה מתכון אחר או שתגיד לי מה הכמויות? דחוףףףףףףףף
תעשי את אותו המתכון עם סוכר ומייפל רגילים ... היחס אחד לאחד הכל בסדר, בהצלחה.