אוהבים עוגות דבש? אוהבים עוגות בחושות? הבאנו לכם מתכון מטורף לעוגת דבש בחושה - עוגת כוורת מיוחדת שמתאימה לכל אירוע ובמיוחד לחג ראש השנה! עוגה מיוחדת שתהפוך את שולחן החג למיוחד יותר, כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר ההוראות ולשים לב שהכמויות במתכון שלנו מתאימות לעוגה בתבנית בגודל 26/24, הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב של פודיק וקבלו עדכונים שוטפים על מתכונים חדשים שיעלו לערוץ, אם אתם אוהבים עוגות חפשו מתכון לעוגה בקטגוריה המתאימה באתר שלנו, אם אתם צריכים עזרה בהמרת מידות אפייה ובישול כנסו לעמוד המרת המידות שלנו עכשיו, צפו במתכון הוידאו המלא עוד היום:
מכינים כוס תה עם תיון רגיל או תיון בטעם/ניחוח קינמון, משאירים את התיון כ-5 דקות בכוס ואח"כ מוציאים ונותנים לכוס תה להתקרר.
מדליקים בנתיים תנור שיתחמם ויגיע ל-180 מעלות, ולאחר מכן מתחילים בהליך הכנת העוגה.
תחילת הכנת עוגת הדבש הבחושה: לקערה מוסיפים את כל המצרכים להכנת הבלילה/תערובת העוגה - סוכר, ביצים, קמח, דבש, קינמון, אבקת אפייה וכל מה שכתבנו למעלה, מערבבים הכל היטב עד לאיחוד מושלם, מכינים תבנית בקוטר 24/26 עם נייר אפייה בתחתית, משמנים את התבנית בתרסיס שמן זית / קנולה ושופכים את התערובת לתבנית (אל דאגה התערובת אמורה להיות דלילה ולא סמיכה מדיי).
מכניסים את העוגה לתנור לכ-35-40 דקות, שימו לב להכניס את העוגה לחלק אחד מתחת לחלק האמצעי של התנור כדי שחלקה העליון של העוגה לא ישרף ותהיו בפיקוח על העוגה, כאשר היא מוכנה תוציאו אותה בזהירות לצינון בחוץ.
מוס שוקולד מילקה לבן: בקערה נפרדת ממיסים בפולסים במיקרוגל חבילה אחת של שוקולד מילקה לבן (שוברים לקוביות) עם שמנת מתוקה להקצפה, מכניסים תחילה לדקה למיקרוגל, מוציאים ומערבבים, אם עדיין הכל לא נמס כמו שצריך מכניסים לעוד חצי דקה, מבצעים את ההמסה בפולסים כדי לא לשרוף את השוקולד, אחרי שהכל נמס והתאחד משאירים בצד ונותנים לתערובת להצטנן ולהתקרר לפני שמתחילים להכין ממנה / איתה את מוס השוקולד.
לאחר שתערובת השמנת המתוקה להקצפה ושוקולד המילקה הלבן הצטננו, שפכו את התערובת לקערה נפרדת, הוסיפו עוד 200 גרם של שמנת מתוקה להקצפה, כף גדושה אינסטנט פודינג וניל (שמייצב את התערובת) + חצי כפית תמצית וניל, ומקציפים עד לקבלת קרם סמיך, לאחר שהתקבל המרקם המתאים יוצקים את הקרם על העוגה ומשטחים (כדי להגיע לקו חלק ונקי תגיעו לחלקה העליון של התבנית, לאחר שסיימתם תעבירו את העוגה למקרר לכ-30 דקות כדי שהמוס/הקרם יתקשה קצת.
חתכו ניילון פצפצים (שימו לב שהם לא מפוצצים כדי שתתקבל לכם הצורה הרצויה) לגודל של קוטר העוגה (לא חייב להיות על המילימטר - הכל בסדר, העיקר שלא קטן יותר מקוטר העוגה), אחרי שחתכתם את ניילון הפצפצים והוצאתם את העוגה מהמקרר, הדקו את הניילון על גבי העוגה בעדינות ושימו לב שתתקבל לכם הצורה היפה של הכוורת, ממש כמו בסרטון שלנו, שזה מדהים!
אחרי שהידקתם הכל כהלכה, הכניסו למקפיא ל-3 שעות מינימום / לילה (אנחנו הכנסנו ללילה), לאחר מכן תוציאו את העוגה ונתקו את הניילון ממוס השוקולד בעדינות, הכניסו את העוגה בנתיים למקרר.
שלב הכנת ג'לי הדבש: לסיר קטן מוסיפים את המצרכים שכתבנו מלמעלה (ג'לטין, דבש, סוכר, מים וכו'), בשלו את הכל ותגיעו לרתיחה קלה (לא יותר מדיי כדי שלא יצא קצף), ערבבו כל הזמן את הכל ותגיעו למצב שהג'לטין נמס כמו שצריך, שלא ישארו גושים שלו בפנים, לאחר מספר דקות שהכל בושל התאחד ונמס כמו שצריך תעבירו לקערה וחכו שיתקרר (מאוד חשוב שיתקרר לפני שיוצקים על העוגה! אם תשפכו את זה על העוגה כשזה חם / רותח זה ישבור לכם את כל הצורה של הכוורת!).
אחרי שג'לי הדבש התקרר, שפכו על העוגה בזהירות (הוא אמור להיות מימי זה בסדר - למי שרוצה ג'לי יותר גס יכול להוסיף עוד חצי כפית ג'לטין לתערובת או אפילו כפית אחת) והכניסו למקפיא לעוד כ-30 דקות ותוציאו, שימו לב שכעת ג'לי הדבש הנוזלי שיצקנו על העוגה התקשה והפך לג'לי!
כעת חלצו את העוגה מהתבנית, פזרו דבורים מבצק סוכר כדי שזה יהיה יפה ותבזקו קצצת דבש מלמעלה על העוגה זה יתן עוד טעם ויופי לעוגה, שיהיה לכם בתיאבון, אל תשכחו להירשם לערוץ היוטיוב של פודיק כמנויים :)
המתכון מדבר על תבנית בקוטר 24/26
לפני הקצפת והכנת מוס השוקולד הלבן יש לתת לתערובת שחיממנו והמסנו במיקרוגל להתקרר לגמרי!
כאשר משתמשים בניילון פצפצים יש לשים לב שבאמת הפצפצים מלאים באוויר ולא מפוצצים - כדי לקבל דוגמה של כוורת.
כשיוצקים את ג'לי הדבש שאמור להיות נוזלי על העוגה יש לשים לב טוב טוב שהוא התקרר מספיק כדי לא לשבור את צורת הכוורת!
בעת יצירת ג'לי הדבש יש לשים לב שכל הג'לטין הומס כראוי ושלא נשארו חתיכות ג'לטין בסיר - אם הוא לא ימס מספיק לא יתקבל לכם ג'לי!
ניתן להכין את העוגה גם ללא מוס השוקולד הלבן וג'לי הדבש ולהנות מעוגת דבש בחושה מוצלחת.