עוגת גבינה שמרים עם אוכמניות ודובדבנים - מתכון נפלא עם בצק שיספיק ל-3 עוגות גדולות / 4 עוגות בגודל בינוני, מלית גבינות פשוטה אך טעימה עם דובדבנים טריים ואוכמניות טריות, טעם נפלא ומשובח שלא תישארו אדישים אליו. בסוף מברישים במי סוכר, חותכים ונהנים - כל ביס עונג צרוף לחך! עוגות שמרים הן דבר טעים במיוחד וצריך לדעת לאפות אותן כראוי - אם תעשו זאת יצא לכם מושלם! יש לי באתר מתכון לעוגת גבינה שמרים בייגלה מלוח שקצרה המון מחמאות! אשמח אם תעיינו בקטגוריית המתכונים לעוגות באתר ואם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותצפו בעוד מתכונים שווים. בנתיים צפו במתכון הוידאו הזה אם תסתבכו בהכנה:
למיקסר מוסיפים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח, מתחילים ללוש 5 דק אחכ מוסיפים 175 גרם חמאה בין טמפרטורת החדר לבין המקרר (מוציאים שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות) ולשים עוד מספר דקות בסוף מוסיפים חצי כפית מלח ולשים עוד כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק חלק
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט, מקמחים את הבצק מלמעלה עוד קצת, מניחים מגבת על הקערה ונותנים לו לנוח ולתפוח בחוץ 45 דקות.
בנתיים עובדים על מלית הגבינות: מערבבים את כל המרכיבים הכתובים למעלה (שקשורים לתערובת הגבינות)
אחרי שעברו 45 דקות אפשר לתת לבצק לנוח עוד כ-10 דק' במקרר.
מוציאים את הבצק, מחלקים ל-3 או 4 (או 3 עוגות גדולות או 4 בינוניות) בעזרת קלף, מרדדים לעובי של כחצי ס"מ, שמים את מלית הגבינות במרכז של כל אחד מהבצקים ומוסיפים את הדובדבנים והאוכמניות כמו שעשיתי בסרטון הוידאו, חותכים את צדדי הבצק כל 3 ס"מ בעזרת הקלף, מורחים בביצה טרופה וסוגרים את הבצק כמו בוידאו.
משמנים את התבניות בתרסיס שמן בטעם חמאה, מעבירים את העוגות לתבניות, מרססים עוד שמן על העוגה ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 45 דקות.
דקות לפני שיגמרו לכם 45 הדקות תדליקו תנור ל-170 מעלות ותכניסו את העוגות לכ-32-35 דקות - לשלב אחד מעל השלב התחתון בתנור, עד לקבלת צבע זהוב, היזהרו לא לשרוף (עוצמת החום לפעמים משתנה בין סוגי התנורים השונים)
בסיום האפייה מוציאים את העוגות בזהירות, מברישים במי סוכר, מכסים במגבת וכשהן מתקררות אפשר להכניס למקרר ולהוריד את המגבת, ניתן לפזר אבקת סוכר לחתוך ולהגיש יפה, בתיאבון.
בהחלט אפשר שלא להוסיף דובדבנים ואוכמניות וניתן להמיר בפרי אחר.
לא מומלץ לפוצץ את מילת הגבינות בפירות, שימו כמות נכבדת אך לא מעמיסה.