כן כן שמעתם נכון! המצאתי לכם עוגת גבינה מטורפת! עוגת גבינה במבה בייגלה מלוח עם במבה בייגלה מלוח, רוטב בייגלה מלוח של גולדה והכי חשוב שכל העוגה הזאת ללא ג'לטין כלל וכלל! עוגת גבינה קלה להכנה שיכולה להוות לקינוח מרשים ומקורי שלא נראה כמותו באף בית בישראל! אם פחות חיבבתם את הבמבה ישנו באתר מתכון לעוגת גבינה בייגלה מלוח ללא הבמבה וכמובן יש מתכונים לעוד עוגות גבינה מטורפות כמו עוגת גבינה הרשיז אוראו או עוגת גבינה מילקה ועוד, אם אהבתם אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון כדי לקבל התראה כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון הוידאו:
קודם כל מוציאים מהמקרר את גבינת השמנת כדי שתהיה בטמפרטורת החדר ואח"כ מתחילים עם תחתית העוגה, גורסמים במעבד מזון (או בנינג'ה) את הבייגלה והפתיבר למרקם פירורי ומעבירים לקערה.
ממיסים בפולסים של 15-30 שניות במיקרוגל 100-105 גרם חמאה (כחצי חפיסה) עד להמסה מוחלטת, יוצקים את החמאה המומסת על הבייגלה והפתיבר הגרוסים ומערבבים היטב עד שהפירורים ממש "שותים" את החמאה.
לתבנית בקוטר 18 מרופדת בנייר אפייה מלמטה מעבירים את הפירורים והחמאה ומשטחים בעזרת כף וכלי שטוח עד לקבלת תחתית ישרה, אח"כ מעבירים למקרר בזמן העבודה על תערובת הגבינות.
לקערה מוסיפים את גבינות השמנת ומועכים קלות לקבלת מרקם קרמי, מוסיפים את כפות הסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס בגבינות.
מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים הכל היטב
מוסיפים את יחידות רוטב הבייגלה המלוח של גולדה ומערבבים היטב עד שהרוטב נטמע בתערובת הגבינות
מוסיפים מספר יחידות במבה שגורסים עם הידיים (כמו שאני עושה בוידאו) ומערבבים היטב
לקערה נפרדת מוסיפים את השמנת המתוקה הקרה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה וקרמית, מוסיפים אותה לתערובת הגבינות ומקפלים היטב עד שהקצפת נטמעת בתערובת
מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים חצי מתערובת הגבינות על גבי התחתית ומיישרים היטב, מוסיפים יחידות במבה בייגלה מלוח בצורה סיבובית מסודרת (בתכלס זה לא חייב להיות הנדסי כ"כ) ויוצקים על הבמבות השלמות את החצי השני של תערובת הגבינות, מכסים את כל הבמבות ומיישרים היטב, נותנים כמה טפיחות על התבנית כך שהגבינה תסתדר בין הבמבות
מוסיפים מלמעלה עוד יחידות רוטב בייגלה מלוח, גורסים כחצי חבילת במבה (לתבנית בקוטר 18) למרקם פירורי ומסדרים מסביב בצורה יפה, מסדרים עוד כמה יחידות במבה וכמה יחידות בייגלה
מכסים בניילון נצמד היטב ומעבירים למקרר למינימום כ-3 שעות / למקפיא לכשעתיים או ללילה, אח"כ מוציאים וחותכים,בתיאבון!
קנו 3 חבילות במבה בייגלה מלוח ופשוט שחקו קצת עם הכמות של הטופינג והכמות בתוך העוגה - אל תשימו יותר מדיי במבה בתערובת הגבינות
אפשר להחליף את רוטב הבייגלה המלוח של גולדה במחית פרעצל שאותה ניתן לרכוש בחנויות הקונדיטוריה השונות
3 שעות התייצבות במקרר או כשעתיים במקפיא.
רוצים לשאול שאלה? כתבו לי למטה!
ניתן להקפיא את העוגה, וניתן לשמור מספר ימים במקרר
רצוי לעטוף בניילון נצמד למניעת ריחות לא נעימים
לעוגה בתבנית בקוטר 22-24 תכפילו את כל הכמויות ב-2
אוהבים כדורי שוקולד? יש לי באתר מתכון לכדורי שוקולד בלונדי בייגלה קרמל מלוח שחובה לנסות בבית!