עוגת ביסקוויטים שוקולד דובאי הראשונה מסוגה בעולם ובמדינה! עוגת שכבות מדהימה עם מנעד טעמים רחב, לא מתוקה מדיי, המתיקות של העוגה משתלבת נפלא עם המרירות של השוקולד המריר (שלא מריר מדיי כן?!) ועם הקריספיות של שיערות הקדאיף המטוגנות, פשוט ביס חלומי! יש לי גם באתר מתכון לעוגיות אמסטרדם שוקולד דובאי מטריפות במיוחד! עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים! אם תרצו להכין ממרח שוקולד דובאי העליתי מתכון נפלא לממרח ביתי שמכינים בקלי קלות ועולה פחות ממה שמוכרים בסופר!
מוסיפים לקערה את גביעי השמנת המתוקה (קרים מהמקרר חשוב!) הסוכר החלב והאינסטנט פודינג וניל ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה רכה ונעימה. מוסיפים 500 גרם גבינה לבנה ו-2 כפות גדושות של מחית פיסטוק טהורה ומערבבים בעדינות, מוסיפים 6-7 כפות פיסטוקים גרוסים ומערבבים שוב בעדינות.
טובלים ביסקוויטים פתיבר שוקו בחלב ומסדרים על תבנית 20X30 כמו בסרטון ושמים מחצית מכמות תערובת הגבינות שעירבבנו קודם. מיישרים, מזלפים גנאש שוקולד מריר (ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרו או על הגז) ומוסיפים שיערות קדאיף מטוגנות חמאה כמו בסרטון, טובלים שוב ביסקוויטים בחלב ומניחים בצורה מסודרת כמו מקודם, מוסיפים את יתרת תערובת הגבינות ומיישרים כמו שצריך.
לוקחים צנצנת של מילוי פיסטוק חלבי עם בצק כנאפה (או שמכינים לבד - יש לי מתכון אחר שהכנתי בו את זה תגיבו ואשלח לכם) מעבירים לקערה ומוסיפים 5 כפות חלב, מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית, מחכים שתצטנן מעט ושופכים על העוגה, מיישרים יפה.
מקשטים כמו בסרטון בצדדים עם שיערות קדאיף מטוגנות בחמאה (פשוט קוצצים אותן ומטגנים עם חמאה במחבת לפני ומחכים שיתקררו) ובשברי פיסטוק גרוסים, ומזלפים מגנאש השוקולד המריר באמצע. מכסים ומכניסים למקרר למספר שעות או לילה.
חותכים חתיכה ומגישים עם עוד שיערות קדאיף מלמעלה וזילוף של גנאש השוקולד המריר (בגלל זה הכנתי כמות), מגישים יפה ונהנים.
ניתן להשתמש בביסקוויט פתיבר אחר. אפשר להכין את ממרח הדובאי לבד, יש מתכון באתר שלי. ניתן להקפיא גם ולהפשיר לקראת מועד האכילה.