עוגיות אמסטרדם דובאי - הכלאה של שוקולד דובאי עם השערות קדאיף המחית פיסטוק והשוקולד הלבן - עם עוגיות האמסטרדם המוכרות ואהובות על כולנו, קל מהיר טעים ומושחת ועם טוויסט קטן בתערובת השוקולד. תנסו להכין ותהנו מביס משוגע וממכר ברמות שלא הכרתם! יש באתר עוד מתכונים לקינוחים בתנור שתוכלו להכין בקלי קלות! עקבו באינסטגרם לעוד.
מחממים 50 גרם חמאה במחבת רחבה, חותכים את שיערות הקדאיף לחתיכות קטנות ומטגנים במחבת עם החמאה עד שהן מתחילות להזהיב. לאחר מכן מוסיפים 3 כפות גדושות מחית פיסטוק 2 כפות טחינה וחפיסת שוקולד מילקה לבן (לחתוך לקוביות) ומערבבים את הכל בעוצמת אש בינונית-נמוכה (לא לשרוף) עד שהכל נמס. בסיום מעבירים לקערה ומחכים שיתקרר.
מייצרים עיגולים ומניחים אותם על קרש עץ עם נייר אפייה ממש כמו בסרטון (לא גדולים מדיי!) ומקפיאים מספר שעות במקפיא.
לאחר מכן לעוגיות מוסיפים לקערה את הקמח, הסוכרים החומים, קמצוץ המלח הביצה אבקת סודה לשתייה תמצית וניל קקאו חמאה מומסת ושוקולד מריר קצוץ מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. בסיום מכסים ומקררים כ-30 דק’ במקרר.
אחרי 30 דק’ מוציאים מהמקרר, שוקלים כ-55 גרם כל בצק של עוגייה אחת עושים עיגול יוצרים גומה קטנה ומכניסים אליו כדור תערובת שוקולד דובאי עם המחית פיסטוק שיצרנו מקודם והקפאנו, דואגים שיהיה מכוסה טוב ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את העוגיות אחת ליד השניה אבל לא צמוד מדיי.
מכניסים לאמצע תנור שחומם לפחות 10 דקות מראש ל-170 מעלות טורבו לכ-8-10 דקות בלבד ומוציאים! (אם תשימו יותר זמן העוגיות יתקשו!). בתיאבון
אפשר כמובן במקום שוקולד לבן להשתמש בשוקולד רגיל או שוקולד שאוהבים. אין לכם מחית פיסטוק? ככה תכינו מחית פיסטוק ביתית בקלי קלות עם מעבד מזון חזק!