סלט עדשים שחורות ובטטה הכי טעים בעולם! מושלם ומגוון לשולחן השבת! אם הכנתם כמה סלטים לשבת הסלט הזה יכול בהחלט יכול להיות אחד מהם ואפילו להיות אחלה של סלט שאפשר לאכול באמצע השבוע, העדשים השחורות מלאות בחלבון והבטטה היא אחלה פחמימה עם ערך גליקמי נמוך! (אפשר לקרוא על אינדקס גליקמי בלחיצה כאן). תכינו וספרו לי בתגובה למטה איך יצא לכם, אשמח אם תעקבו אחריי בעמוד האינסטגרם שלי אני מעדכן ומעלה לשם את התכנים לפני האתר, כמו כן גם ערוץ היוטיוב שלי פעיל! הירשמו כמנויים לערוץ וקבלו התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון הוידאו:
משרים את העדשים 3-4 שעות במים (גם 5-6 שעות יהיה בסדר), אח"כ מסננים מהמים ומבשלים עד לריכוך (כ-20-25 דקות) אך לא מוחלט! שיהיו נגיסות! בסיום הבישול מסננים ושומרים בצד. (מחכים שיתקררו לפני הרכבת הסלט!)
את הבטטה חותכים לקוביות בינוניות ולא קטנות מדיי (שנוכל להרגיש אותה בפה!) משמנים בשמן זית ומכניסים לתנור על 200 מעלות לכ-25-30 דקות עד לריכוך (לא לשרוף), אח"כ מוציאים ומחכים שהבטטה תתקרר לפני הרכבת הסלט!
מרכיבים את הסלט: לקערה מוסיפים את העדשים, חופן חמוציות, פטרוזיליה קצוצה, שמן זית, סילאן לפי טעם, שברי פקאן סיני ופקאן סיני שלם, מלח פלפל לפי טעם, את הבטטות האפויות כמובן ומערבבים הכל, טועמים מתקנים תיבול ו... בתיאבון!
מי שלא אוהב פקאן סיני יכול לוותר עליו
אפשר להוסיף בצל סגול חתוך לרצועות
הכנתי יצא מוש....
כיף...