סלט חצילים פיקנטי לשבת כמו באולמות אירועים עם בצל לבן גמבה אדומה פלפל ירוק חריף ועוד דברים טובים, סלט שכיף לאכול עם החלה בערב שבת, מי שרוצה יכול כמובן שלא להוסיף את הפלפל החריף ולוותר על החריפות, תיזהרו כי מדובר בסלט ממכר. ואם כבר אתם בקטע של חריף אז תנסו להכין את המטבוחה המרוקאית שלי כי את המתכון קיבלתי מסבתא מרוקאית יקרה, יש באתר גם עוד מתכונים לסלטים שיכולים להתאים לכם או עוד מתכונים חריפים טובים, אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם ואם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי לקבלת כל ההתראות, צפו במתכון הוידאו לסלט הנפלא הזה:
חותכים את כל הירקות כשאת החציל חותכים לקוביות גסות
מחממים שמן זית במחבת עד לכיסוי כל המחבת / 5 כפות שמן זית
מוסיפים את הבצל הלבן ואת הגמבות לריכוך ראשוני בעוצמת אש בינונית-נמוכה - שלא ישרפו
מוסיפים את הפלפל הירוק החריף החתוך לבפנים, מערבבים היטב ואחרי כ-3-4 דקות מוסיפים את שיני השום כאשר חותכים אותן לפרוסות, מוסיפים את קוביות החציל ומערבבים הכל היטב, נותנים לזה להיטגן מספר דקות
בנתיים חורצים איקסים ב-2 עגבניות מגי (או רגילות) ומעבירים לבישול של מספר דקות במים רותחים עד שהקליפה מתחילה להתנתק מהעגבניות, אח"כ מוציאים, קולפים את הקליפה וחותכים את העגבניות גס, מוסיפים למחבת את העגבניות ואת המיץ שלהן ומערבבים היטב
שלב התיבול: מוסיפים את מרק העוף, הפפריקה האדומה המרוקאית, המלח הפלפל הסוכר רסק העגבניות ומערבבים היטב, מוסיפים חצי כוס מים רותחים ואם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים רותחים לדילול הרוטב, מתקנים תיבול ומבשלים עוד כ-15-20 דקות (על עוצמה בינונית נמוכה) עד לריכוך הירקות (תטעמו), שיהיה בתיאבון
אם רוצים חריפות נוספת אפשר להשתמש בפפריקה אדומה חריפה
ניתן להוסיף גם צ'ילי גרוס
ניתן לשמור את הסלט במקרר מספר ימים
כמויות המלח והפלפל משתנות לפי טעמכם האישי
יש באתר גם מתכון לסלט עגבניות חריף על האש סופר טעים (מאשווייה)
יצא פשוט מושלם מתכון מנצח שכולם אוהבים תודה רבה . בהצלחה💕
בכיף הודיה תהנו!
הכנתי לשבת, וואו, זה היה הפייבוריט שלנו, נכין עוד בעז"ה, תודה על רעיונות מרעננים לגיוון!
כיף לשמוע כן זה אחד הסלטים הטעימים! תהנו :)
אחד הדברים לכבוד שבת המלכה תודה לך
שמח שאהבת מירי תהנו ושבת שלום :)
וואוו נדיר!! יצא ממש טעים ולא חלמתי שזה כ''כ קל
איזה כיף לשמוע, תהנו! :)
הקטנה ביותר.