פודיק - Foodik

סלט גזר מרוקאי מבושל

דרגו את המתכון: 
69 אהבו
36674 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
סלט גזר מרוקאי מבושל
מנות
1
קושי:
קל
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
45 דקות
זמן כולל
שעה

סלט גזר מרוקאי מבושל ( סלט חיז'ו )של סבתא מרוקאית מתוקה בשם עליזה (מתכון קל שקיבלתי ממנה אחרי שכנועים רבים) שחובה לנסות להכין לארוחת שישי למגוון הסלטים על השולחן. יש באתר גם מתכון לסלט ביצים טעים וגם מתכון לסלט חצילים פיקנטי כמו באולמות אירועים ואפילו מתכון למטבוחה חריפה טעימה בבישול ארוך שחייב להכין בבית! יש קטגוריה שלמה של אוכל ליום שישי באתר שכדאי להיכנס אליה ולנסות להכין כמה דברים ממנה, שווה! אם אתם רוצים לראות את המתכונים לפני כולם עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכוני הוידאו שאני מעלה, בנוסף אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון וידאו איך להכין את סלט הגזר המבושל:

שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
8 / 0 מרכיבים
מרכיבים
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מקלפים וחותכים 6 גזרים לחתיכות גסות ולא דקות מדיי, מבשלים כ-40-50 דקות עד לריכוך ומצב נגיס אך לא מצב רך מדיי כדי שלא תקבלו פירה ותתקשו בערבוב הגזרים אח"כ עם התבלינים

  • אחרי שמסיימים לבשל את הגזרים מעבירים לקערה עם מים קרים כדי שיתקררו מהר ושנוכל לעבור איתם במהירות, אח"כ מעבירים אותם לקערה

  • חותכים רבע צרור כוסברה דק ומוסיפים לקערה עם הגזרים, מוסיפים את שאר התיבול: מיץ לימון, מלח פלפל שמן עריסה ומערבבים הכל

  • הסלט מוכן, בתיאבון

הערות
  • ניתן לבצע פעולה הפוכה - לבשל את הגזרים בשלומתם עם הקליפה ולהוריד אותה אחר כך ולחתוך אחר כך כשהכל מתקרר (יש הטוענים שהטעם נשמר יותר, תנסו ככה ותנסו ככה תבדקו מה יותר טוב לכם)

  • כמות עריסה מלח ופלפל לפי טעמכם האישי

  • כמות כוסברה גם לפי טעמכם האישי

3 תגובות על: סלט גזר מרוקאי מבושל
כתיבת תגובה
חבצלת
חבצלת
1 בנובמבר 2024 בשעה 11:30

יצא ממש טעים

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
1 בנובמבר 2024 בשעה 18:5

כיף לשמוע

הגב
אפרת
אפרת
14 ביוני 2024 בשעה 10:12

יצא מעולה. אפשר להקפיא?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
14 ביוני 2024 בשעה 14:59

בכיף, כן, אפשר.

הגב
אילנית
אילנית
28 ביולי 2023 בשעה 12:4

שלום, אם אין לי עריסה יש רעיון אחר או לוותר ?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
28 ביולי 2023 בשעה 13:33

אפשר קצת צ'ילי גרוס או פלפל צ'ומה אם יש

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il