אוהבים מתוק אבל מחפשים משהו שלא יהיה משמין מדיי? לא מזמן נחשפתי למטבח הרוסי וטעמתי סירניקי, החלטתי קצת לשדרג את המנה ולהפוך אותה לפחות משמינה ולשנות את גרסתה המקורית (המטוגנת) ולהכין אותה בתנור. זה טעים, מתאים לארוחת בוקר קלה או ארוחת ערב קלה ומהירה, אם אתם אוהבים את המתכונים שלי חפשו פודיק ביוטיוב והירשמו לערוץ כמנויים, לחצו על הפעמון כדי לקבל התראה כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון הוידאו עכשיו:
מוסיפים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב (עדיף אפילו לטרוף את הביצים לפני ההוספה לגבינה ואז להוסיף).
תטעמו טיפה מהתערובת ואם לא מספיק מתוקה תוסיפו עוד קצת סוכרזית כדי להמתיק אותה, אם אתם אוכלים עם גבינה וריבה אין צורך להמתיק את הלביבות יותר מדיי כיוון שהריבה כבר מתוקה.
חממו תנור ל-170 מעלות.
צרו צורת נקניק מתערובת הסירניקי, קמחו משטח עבודה, חתכו עם סכין וצרו צורות עגולות ויפות.
הניחו נייר אפייה בתבנית אפייה, שמנו בתרסיס שמן זית / רגיל והניחו את לביבות הגבינה (לא צמוד מדיי) בצורה מסודרת.
הכניסו לחלקו האמצע של התנור לכ-9-10 דקות ואח"כ הפכו צד לעוד כ-9-10 דקות, הלביבות יתנפחו וזה בסדר.
אחרי סה"כ כ-20 דקות תהפכו שוב לעוד כ-5 דקות, תוציאו בזהירות ותנו ללביבות הגבינה להצטנן ולהתייצב מעט, אפשר לאכול אותן כשהן ממש חמות אך העדפה שלי היא שהגבינה בהן תתייצב, קחו גבינה לבנה תערבבו עם דבש או מייפל או סילאן שימו מעל ותאכלו זה מעדן. ניתן להוסיף את הגבינה, ריבת אוכמניות / תותים ולשלב עוד פרי כמו שעשיתי ולתת ביס.. זה יהיה מושלם בטעם. תהנו
אם אתם רוצים את הסירניקי המקורי פשוט צרו את העיגולים וטגנו אותם במחבת, אך זהו מתכון דיאטטי יותר מהרגיל.
אפשר להוסיף רק 2 כפות קמח במקום 3 למרקם גבינתי יותר.
אפשר להשתמש רק בסוכר ולא בסטיביה, אפשר להשתמש רק בסטיביה ולא בסוכר בכלל :)
לא חייב ליצור "צורת נקניק" מהתערובת אלא לקחת מהתערובת עם הידיים וליצור צורות עיגולים
טיגון במחבת יהיה מהיר יותר מאפייה בתנור כמובן
ניתן להגיש עם גבינה לבנה מעורבבת עם דבש / סילאן / מייפל או פשוט לשים על כל סירניקי גבינה לבנה וריבה ולהנות מקינוח מושלם!
יש בעיה בכמויות. נראה ששלוש כפות קמח לא מספיק (או לא נכון)
ככה זה אמור להיות. רוב הסירניקי עשויים מהגבינה. תנסה עוד כף קמח או שתיים.