הכנתי לכם מתכון לחטיפי חלבון טעימים ובריאים ללא סוכר לחיטוב! (סה"כ 12 חטיפי חלבון כל אחד 25 גרם חלבון!) כל מה שאתם צריכים הם מספר מרכיבים: חלב שקדים, שיבולת שועל, אבקת חלבון, חמאת בוטנית טבעית, שוקולד מריר 90% קקאו ושברי שקדים, ממליצים לכם להירשם כמנויים בערוץ היוטיוב שלנו כדי לקבל עדכונים על מתכונים חדשים שעולים לערוץ (לא לשכוח ללחוץ על הפעמון). ערך תזונתי של חטיפי החלבון: חטיף בלי שוקולד: משקל: בין 70-80 גרם, 25 גרם חלבון, 355 קלוריות. חטיף עם שוקולד: משקל: 100-120 גרם, 25 גרם חלבון, 515 קלוריות. * כמובן שהמספרים הם פלוס מינוס מכיוון שבכל זאת מדובר בהכנה ביתית, אלא אם תשקלו חטיף חטיף שיצא לכם על הגרם אותו הדבר :) בהצלחה! יש לי מתכון מושלם לפנקייק חלבון טעים בריא עם כמות חלבון גדולה! לחצו כאן ותהנו מהמתכון המושלם שלנו לפנקייק חלבון סופר טעים!
לקערה שופכים 250 מיליליטר חלב שקדים ומערבבים את החלב היטב
מוסיפים 180 גרם אבקת חלבון (אפשר גם 200 למי שמעוניין) ומערבבים היטב עד שכל הגושים נעלמים! חשוב להגיע למרקם טוב.
מוסיפים 340 גרם חמאת בוטנים טבעית לתערובת האבקה וחלב השקדים ומערבבים היטב היטב בדיוק כמו שעשינו בסרטון הוידאו! חשוב להגיע למרקם חלק
לאחר מכן מוסיפים 400 גרם שיבולת שועל דקה ומערבבים היטב היטב מאחדים הכל כמו שצריך
מעבירים את התערובת של הכל מהקערה לתבנית עם נייר אפייה ומהדקים היטב
מפזרים שברי שקדים על "עוגת החלבון" שנוצרה לנו ומהדקים אותם בעזרת כל כלי שטוח
מכניסים את "עוגת החלבון" למקפיא ל-לפחות 4 שעות, כמובן שאפשר להשאיר את זה יותר מ-4 שעות.
לאחר מכן מוציאים את התבנית מהמקפיא ומתחילים לחתוך ל-12 חתיכות בצורה שווה (כל חטיף יוצא 25 גרם חלבון).
במקביל לוקחים קנקן / סיר קטן עם מים חמים ומניחים עליו קערה ולתוכה שוברים שוקולד מריר 90% קקאו ומוסיפים גם ממש מעט שמן קנולה (שיתן ברק לשוקולד) ומערבבים הכל עד שהכל נמס ומתאחד, את השוקולד שופכים לקערה נפרדת אחרת ונותנים לו להצטנן שיהיה בטמפרטורת החדר.
לאחר שהשוקולד הצטנן טובלים כל חטיף חלבון בקערה עם השוקולד ומניחים על נייר אפייה (כדי שלא ידבק לכם) ומהר מפזרים מעל החטיף שברי שקדים על השוקולד כל עוד הוא עוד לא התקרר כדי שיוכלו להידבק אליו.
ניתן להכין את החטיפים שוב למקפיא / למקרר לצינון נוסף ושיהיה לכם בתיאבון!
* ניתן להמיס את השוקולד המריר במיקרוגל* אפשר להשתמש גם באבקת חלבון טבעונית ולהפוך את החטיף לטבעוני* ניתן להשתמש באבקת חלבון בטעם אחר ולא רק בטעם וניל (למשל: שוקולד).* אפשר לפזר על החטיפים במקום שקדים בוטנים / אגוזי מלך טחונים.* למי שרוצה שהחטיף יהיה מתוק יותר יכול להוסיף סטיביה / סוכרזית / לטחון מספר תמרים ולהוסיף לתערובת.* אם אהבתם את המתכון תנו תגובה ותספרו איך יצא לכם, ואם יש לכם שאלה תגיבו ותשאלו כל מה שתרצו.
אשמח לדעת אם אפשר לעשות את זה גם עם שוקולד מריר 100%?
כן. מקס' להוסיף קצת ממתיק נוזלי כדי שלא יהיה מר מדיי
היי, כמה גרם כל חתיכה?
וואלה לא ספרתי כמה גרם חתיכה אבל יש פה בתיאור חישוב כמה גרם חלבון שומן קלוריות וכו' לחתיכה..
החלבון ממש פצצה תודה על המתכון, אבל איך לדעת כמה חלבון... אם לא יודעים איזה גודל לחתוך חתיכה. איך אומרים הפולנים נו שויין...
חחח, צריך לקחת את כל המרכיבים, לחבר את כל הערכים ביחד, ואז כשחותכים לחתיכות לחלק בכמות החתיכות, זה תמיד יהיה לך פלוס מינוס... :)
תודה על המתכון אפשר בבקשה במידות שיש בבית ? כף/כוס וכו...?
היי בכיף, גודל של כפות או כוסות הוא משתנה לכן עדיף לעבוד עם משקל.
היי תודה על המתכון אשמח לדעת מהם הערכים התזונתיים לכל חטיף
כתובים לך בתיאור למעלה בתוך עמוד המתכון הערכים.
תודה לא שמתי לב
בכיף
משום מה החלק הראשון לא מסתדר לי. שאני מוסיפה את אבקת החלבון זה הופך לממש סמיך כאילו אין נוזל... אתה יודע למה?
תסתכלי בסרטון השיבולת שועל והאבקה שותות את הנוזל זה אמור להיות ככה ממש כמו עיסה ואז מיישרים את זה על תבנית..לחצי כאן וצפי בסרטון ההכנה שלי.
היי, איך אפשר להחליף את אבקת החלבון באבקת חלבון אפונה ללא טעם?
אפשרי אבל כדאי להוסיף ממתיק כלשהו אחרת לא יהיה לזה טעם.
תודה שחר! כמה בערך יהיה מספיק למתכון הזה? נגיד להוסיף סילאן
היי, מציע לך להוסיף כל פעם כף לטעום קצת לראות איך המתיקות בשבילך. יש גם ממתיקים ללא סוכר שתוכל להוסיף.
היי אין לי אבקת חלבון, אפשרי להחליף במשקה חלבון או יוגורט חלבון?
לא.. זה ישנה את כל המרקמיות....