רוצים לדעת את הסוד לחומוס המושלם? הכנו לכם סרטון וידאו שמראה את השיטה המדויקת כיצד להכין חומוס מסעדות מטורף עם מרקם מדהים! אם תרצו לקבל עוד מתכונים הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון :) אם תרצו להכין חומוס ביתי מהיר תוך 10 דקות עבודה ללא בישול של גרגירי החומוס לחצו כאן ותגיעו למתכון סופר טעים וסופר קל להכנה שכל אחד יכול להכין בבית! אם אתם אוהבים עוד מאכלים כמו חומוס יש לי באתר מתכון למשאוושה ביתית סופר טעימה תוך 10 דקות עבודה, בנתיים צפו במתכון הוידאו של הכנת החומוס:
משרים 250 גרם גרגירי חומוס למשך לילה שלם
לאחר השרייה של לילה שלם יהפכו לכ-500 גרם
מבשלים את הגרגירים עם כפית סודה לשתייה, 4 שיני שום קלופות וחצי בצל לבן / בצל לבן קטן למשך שעה וחצי עד 3 שעות תלוי בסוג/זן החומוס, כאשר רואים בצידי הסיר חומר אותו הגרגירים הפרישו כך אפשר לדעת שהחומוס מוכן. ניתן להוציא חומוס אחד, לטעום ולבדוק שהוא אכן רך ומוכן. בסיום הבישול מסננים את כל מה שבישלתם במסננת.
לאחר מכן מעבירים למעבד המזון לטחינה ראשונית את גרגירי החומוס,השום,הבצל ו-90 גרם קוביות הקרח! *אם רוצים מרקם רך יותר יש להוציא את קליפות גרגירי החומוס ולא לטחון אותם.
מוסיפים למעבד המזון: מיץ לימון, כפית מלח גס, טחינה גולמית 190 גרם, כמון טרי - כפית / 2 לפי טעמכם האישי, שמן זית כ-125 גרם, טוחנים הכל וטועמים.
* אם אתם רוצים חומוס קשה יותר - תוסיפו עוד קצת טחינה גולמית,תטחנו עד שתגיעו למרקם הרצוי.* אם אתם רוצים חומוס רך ונוזלי יותר פשוט תוסיפו עוד קצת מים קרים/ קוביית קרח אחת או שתיים.
היי, קיצור דרך להוציא את הקליפות?
האמת שאין לי קיצור דרך...
הי החומוס נראה מושלם אך רציתי לשאול שמת כורכום במי הבישול? איך נהפך לצהוב רואים כך בסירטון? והאם המעבד מזון יכול לטחון קרח? רוצה לדעת לפני תודה
היי לא שמתי כורכום. הם נהפכים לצהובים בגלל הגרגירים עצמם. מעבד מזון טוב טוחן קרח בקלי קלות והוא גם נמס בגלל החום של גרגירי החומוס החמים :)
מצוין תודה
תודה אחי מתכונים טיל אבא לולו... לא הבנתי את הכמות של קוביות קרח הכוונה ל95 גרם קרח או ל95 קוביות
95 גרם של קוביות קרח נשמה תודה אחי
הי שחר אחלה מתכונים יש לך שאלה לגבי השמן זית רשמת למעלה 125 גרם ואז באופן ההכנה רשמת 20 גרם אשמח לדעת מה הכמות ?
צודקת, תוקן - 125 גרם שמן זית :) אפשר גם להתחיל עם 100 גרם. אם רוצים מוסיפים עוד.
כמון על הפנים
אז אל תשים נשמה..
אז אל תשים נשמה..
היי לכם למי יש מושג למה כשמוסיפים סודה לשתייה בבישול בסיר לחץ, יש גלישה של מים וכאילו לקראת התפוצצות. ממש מפחיד, אשמח לתשובות אם מישהו נתקל בזה
אני לא השתמשתי בסיר לחץ. כנראה יש ריאקציה כלשהי כשהסודה בתוך סיר הלחץ.