מרק תירס תאילנדי בסגנון של ג'פניקה עם מחית קארי אדום ג'ינג'ר ופיצוץ של טעם! לכל מי שאוהב מרקים וטעמים אסייאתים זה המתכון המושלם עבורכם! עוף, שום, בצל, תירס והמון המון טעם! מעט מתקתק וכל ביס בפה פשוט מתפוצץ בטעם הנפלא הזה! יש לי באתר גם מתכון למרק תירס פרווה קטיפתי ועשיר למי שלא רוצה להכין בשרי. די דומה אך פשוט יותר. בכללי יש באתר קטגוריית מתכונים למרקים שיש בה ים מתכוני מרקים נפלאים וטובים!
חממו שמן זית בסיר גדול חתכו בצל לבן גדול לקוביות וקרמלו עם מעט מלח, אחרי שהבצל התקרמל תוסיפו תוסיפו קוביית ג'ינג'ר תערבבו ואח"כ תוסיפו כף גדושה של מחית קארי אדום, כפית צ'ילי חריף גרוס וערבבו, תוסיפו מעט שמן שומשום ו-3 שיני שום כתושות וערבבו עוד כדקה או שתיים.
תוסיפו תירס מ-2.5 פחיות שימורים עם הנוזלים (תשמרו חצי פחית שימורים עם גרעיני תירס בצד), תוסיפו כף מלח כף אבקת מרק פלפל שחור גרוס וחצי כף סוכר ותערבבו, תוסיפו פחית חלב קוקוס ואת המים (עד לכשלושתרבע גובה הסיר) תביאו לרתיחה ואז לעוצמה בינונית ותבשלו כ-20-25 דקות עד שגרעיני התירס יתרככו מעט.
בנתיים חתכו את חזה העוף לרצועות דקות (או שתקנו חזה עוף רצועות) אחרי כ-25 דקות פתחו את הסיר וטחנו עם בלנדר מוט עד למרקם הרצוי, תוסיפו את רצועות חזה העוף, תקנו תיבול במידת הצורך.
לקראת סוף הבישול תוסיפו אטריות אודון או אטריות ביצים ותבשלו כמו שמבשלים פסטה רגילה. (אפשר גם לפני כל הגשה של מרק להשרות פסטה במים רותחים ולהוסיף למרק לכל מנה)
את הפסטה אפשר לגזור כדי שלא תהיה ארוכה מדיי, מגישים עם בצל ירוק טרי ופלפל צ'ילי אדום. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה.
יש לי באתר גם מתכון למרק תירס פרווה שתוכלו להכין - ולא בנוסח תאילנדי :) מי שרוצה יכול להחליף את העוף בפרגית ויכול להחליף את האטריות לאטריות אורז.
מה אפשר לשים במקום הקוקוס, אלרגית
ציר בקר. יש של קנור.
הכנתי. יצא טעים בטירוף מתכון נהדר! שיחקת אותה. (הערות קטנות: במקום 2 ליטר מים הייתי מסתפק ב1.5 ליטר. לא רשמת מה לעשות עם חצי קופסת שימורי התירס הנותרת)
תודה. עניין המים לפי טעם :) לגבי התירס? אפשר להכניס למרק, לא כזה קריטי. שמח שאהבת :) תהנה