כמה כיף כשמגיע החורף לאכול מרק חם ועשיר עם טעמים עמוקים, נכון? ואפילו לא רק בחורף, תמיד מנת מרק עשירה יכולה להיות מנחמת ונפלאה ובמיוחד כשהיא באה עם אורז לבן / קוסקוס למשל... אז הנה מתכון ל מרק שעועית עם בשר מח עצם וירקות - בטטה, גמבה אדומה, בצל, מרק עשיר וטעים עם טעמים עמוקים וטובים שכדאי ורצוי להכין בבית כמה שיותר מהר! הבישול האיטי הארוך גורם לכל הטעמים לצאת החוצה, מח העצם נותן את הטעמים שלו ומאוד בריא, בשר הבקר מספר 8 יש לציין מתפרק והופך לרך כמו חמאה בפה, בקיצור... תענוג! יש לי באתר גם מתכון לגולאש הונגרי בבירה שסופר יתאים לכם לימי החורף הקרירים! אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם כיוון שלשם עולים המתכונים לפני כל המקומות, הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון כדי לקבל התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש.
השרו שעועית לבנה במים לילה שלם, למים תוסיפו 2 כפיות אבקת סודה לשתיה, תערבבו, ותנו לה לעמוד לילה שלם / 12 / 24 שעות
אח"כ תשטפו במסננת את השעועית ותניחו אותה בצד לכשנצטרך אותה
חממו 3-4 כפות שמן זית בסיר גדול וחתכו בצל לבן גדול לקוביות, הוסיפו את הבצל לסיר וטגנו בעוצמה בינונית נמוכה (שלא ישרף)
בנתיים בזמן שהבצל מיטגן לו - קלפו בטטה וחתכו לקוביות (לא קטנות מדיי - זה לא סלט) וחתכו גמבה אדומה גם כן לקוביות או חתיכות גדולות, הוסיפו לסיר את הגמבה הבטטה והשעועית וערבבו, תנו להכל להיטגן מעט אך שלא ישרף
חתכו בשר בקר מספר 8 לקוביות (או פילה מדומה, או שתבקשו מהקצב שיחתוך לכם כבר) בגודל של כ-2 סנטים כל קוביה, והוסיפו לסיר, טגנו הכל ערבבו והוסיפו 4 שיני שום כתושות
הוסיפו את כל התבלינים: פפריקה אדומה מתוקה, כמון, כורכום, אבקת מרק בצל, מלח פלפל, סוכר (לאיזון החמיצות של העגבניות) צ'ילי גרוס לחריפות נוספת
הוסיפו רסק עגבניות מרוכז ופחית עגבניות מרוסקות, תוסיפו את המים החמים בהדרגה עד לכיסוי כ-ליטר עד ליטר וחצי מים (זה יכול מעט כמובן להשתנות בגלל גודל וסוג הסיר שלכם), אל תשימו יותר מדיי מים כדי שהמרקל לא יצא לכם דליל מדיי
אחרי שהוספתם את המים ערבבו את הכל ותקנו תיבול לפי טעמכם האישי - יותר מלח / יותר פלפל / עוד קצת סוכר, תאזנו איך שאתם אוהבים (מי שרוצה יכול להוסיף כף / 2 של אבקת מרק עוף כיוון שאני יודע שיש כאלו שאוהבים) ותערבבו הכל היטב
ברגע שהטעמים מספקים עבורכם - תוסיפו את מח העצם לסיר ופשוט תטביעו אותו במרק - הוא כבר יפריש את הג'לטיניות שלו ויוסיף למרק המרק עומק ועוד טעם עשיר (וכמובן שהוא גם נורא בריא כך שאני מאוד מאוד ממליץ לשים אותו במרק - זה לא חובה אם אין לכם)
אחרי שבדקתם שהטעמים מספקים עבורכם - סגרו את מכסה הסיר והביאו את הסיר לרתיחה על עוצמה הכי גבוהה לכ-4-5 דקות, אח"כ תנמיכו עוצמה לעוצמה הכי נמוכה (למשל 3 באינדוקציה אצלי) ובשלו את המרק לאט לאט כ-3-3 וחצי שעות - תטעמו אח"כ חתיכת בשר ותראו כמה שהיא רכה וטעימה, שיהיה בתיאבון!
לא חייב מח עצם אם אין לכם אבל אני מאוד ממליץ
אם אתם לא רוצים להשרות שעועית ולהשתמש בשעועית מקופסת שימורים - אפשר - פשוט להוסיף אותה בשלב של אחרי הטיגון הראשוני של הירקות הקשים
אם אתם רוצים יותר חריפות תוסיפו עוד צ'ילי גרוס ואת הפפריקה האדומה המתוקה תמירו בחריפה או שתשחקו עם זה גם וגם
כשהמרק ישב לכם יום יומיים אני מבטיח לכם שהוא יהיה טעים פי 2!
ניתן ורצוי לאכול עם אורז לבן / קוסקוס וכמובן - רצוי לאכול את המרק חם! :)
אם אין לכם אבקת סודה לשתייה - ניתן להשתמש באבקת אפייה - זה תורם לריכוך השעועית
אם יש לכם שאלה תשאלו למטה בתגובה ואני אענה לכם בכיף ובשמחה
היי אלוףףף, איזה סוג בשר בקר אתה ממליץ...? תודה
היי מספר 8 או אסאדו אחלה לגמרי.