אוהבים מרקים ואוהבים עגבניות? מחבבים אוכל איטלקי? המתכון הבא הוא המתכון המתאים לכם! מרק עגבניות עם אורז בסמטי עשיר טעים מלא ומיוחד שמכיל בתוכו טעמים עזים! עגבניות מגי, בזיליקום, שום, אפשר להכין ברוסקטות כפי שהצגתי במתכון הוידאו ואפשר לשחק עם ההגשה של המרק כך שתהיה מיוחדת יותר! מנה ראשונה פרווה מעולה על השולחן. אשמח אם תצפו בסרטון בערוץ היוטיוב שלי ותיתנו לי תגובה ותספרו לי בסוף איך יצא לכם. צפו במתכון הוידאו ועקבו אחריי באינסטגרם עוד היום:
חממו תנור ל-200-220 מעלות על מצב גריל
חתכו 3 בצלים סגולים לחצאים + 1.2 קילו עגבניות מגי לחצאים
רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה והניחו עליה את הבצלים החתוכים ועגבניות המגי החתוכות כשהקליפה כלפי מעלה. לחריפות נוספת תוסיפו פלפל צ'ילי אדום
הזליפו מעל הכול מעט שמן זית. הכניסו את התבנית לתנור לצלייה של כ-15-20 דקות או עד שהקליפה של העגבניות מתחילה להשחיר.
אחרי הצלייה תורידו את הקליפה של העגבניות עם מזלג / חכו שהכל יתקרר ותורידו ביד, תעבירו את הבצלים העגבניות הפלפל צ'ילי האדום ו-2 עלי הבזיליקום לתוך מעבד מזון או בלנדר. תטחנו לתערובת חלקה ואם תרצו יותר חלק תעבירו את התערובת במסננת לתוך קערה.
בסיר מרק גדול ורחב, על אש נמוכה-בינונית, חממו 3-4 כפות שמן זית, תוסיפו השום הכתוש וטגנו כמה שניות (זהירות לא לשרוף).
תוסיפו את הפפריקה, הסוכר החום, פלפל שחור והמלח האטלנטי (או הרגיל) וערבבו
תוסיפו את הקורנפלור (תערבבו עם 3-4 כפות מים ותשפכו לסיר) ערבבו כמה שניות. תוסיפו את רסק העגבניות המרוכז וערבבו
תוסיפו את תערובת העגבניות הבצל פלפל הצ'ילי והבזיליקום ותוסיפו את האורז, תוסיפו מים רותחים, כסו עם מכסה והביאו לרתיחה ולכ-3 דקות, אח"כ תנמיכו לעוצמת אש נמוכה ובשלו כ-30 דקות. ערבבו מדיי פעם את המרק כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר.
אפשר להגיש עם מעט גבינת פרמז'ן מגורדת ובזיליקום קצוץ
אפשר להכין ברוסקטות כמו במתכון הוידאו ולהגיש עם ברוסקטת שום ושמן זית
אפשר להגיש עם שמנת מתוקה
ניתן לוותר על פלפל הצ'ילי החריף למי שלא אוהב חריף
למי שרוצה לדלל את המרק שיוסיף עוד חצי ליטר מים
אפשר להחליף את העגבניות ב- 1200 גרם עגבניות מרוסקות באיכות טובה
את הקורנפלור אפשר להחליף בקמח. בקערה קטנה ערבבו 1 את הקורנפלור עם המים עד להמסה מוחלטת. אחרי 20 דקות בישול המרק. אם לא סמיך לכם מספיק תוסיפו עוד כף קורנפלור (שהמסתם בכלי קטן עם מים כמובן)
מעולה!
תודה!