מרק עגבניות חריף מנחם לחורף העונה לשם קיקוט - מרק טריפוליטאי חריף עם המון שום קצוץ, פלפלים ירוקים חריפים ומחית עגבניות חלקה העונה לשם פסאטה, באמת שאת המרק הזה אתם מכינים תוך 10 דקות עבודה בלי מאמצים מיותרים ותאמינו לי שהוא סופר מנחם וטעים יבוא לכם בול לחורף הקריר הזה, יש לי באתר עוד מגוון מתכונים למרקים מנחמים שאתם חייבים לנסות להכין. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים במיוחד.
קוצצים את שיני השום ומטגנים בשמן קנולה (אפשר גם זית) ממש דקה שתיים עד להזהבה ומיד מוסיפים 2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק, מטגנים גם כן דקה שתיים ונזהרים לא לשרוף!
מוסיפים את התבלינים פפריקה אדומה מתוקה או חריפה, כמון וקימל טחון, מוסיפים מלח ואת מחית העגבניות החלקה "פאסטה" - מערבבים ומוסיפים מים. (מילאתי מים בבקבוק הפאסטה והוספתי כדי להשתמש בשאריות שנותרו בתוך הבקבוק).
מוסיפים אבקת מרק, סוכר, מיץ לימון סחוט טרי ומערבבים. בודקים טעם ומתקנים לפי טעמכם האישי (חמיצות, מליחות, עוד קצת סוכר אם צריך וכו') סוגרים במכסה ונותנים לזה להתבשל בנתיים בעוצמה בינונית.
לבצקניות: לקערה מוסיפים את הקמח המים המלח והשמן ומערבבים. אם מעט רטוב פשוט תוסיפו עוד קצת קמח. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ודי חלק. יוצרים עיגול ומחלקים ל-4, כל חלק מגלגלים לצורת נחש וחותכים לצורת בצקניות / צורת ניוקי. מעבירים לקערה עם מעט קמח שלא ידבקו אחת לשנייה. תדאגו שיהיו מקומחות מעט.
מוסיפים את הבצקניות למרק החם (אין בעיה שהן מקומחות הקמח יסמיך לנו את המרק ויהפוך אותו ליותר טעים!) וסוגרים מכסה, מביאים לרתיחה לדקה ומנמיכים לעוצמה בינונית לבישול של כ-10-15 דקות או עד שרואים שהבצקניות מתחילות לצוף - זה הסימן שהן מוכנות, תטעמו אחת ותוודאו שהבצקנית מוכנה רכה ונימוחה בפה
אפשר להשתמש בניוקי מוכנים במקום בצקניות. רמת חריפות ומליחות לטעמכם האישי.