מרק ירקות עשיר סמיך טבעוני מפוצץ בטעם שאתם חייבים להכין לחורף הקרב ובא! מרק לחורף שיעשה לכם טוב בחך... עם שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, פלפל אדום, כתום, צהוב, בטטה ועוד דברים טובים! שווה לנסות, גם עשיתי אותו חרפריף מעט כיוון שהוספתי צ'ילי גרוס אך כמובן שלא חייב. יש באתר גם מתכון מעולה למרק תירס ממכר עם חלב קוקוס, מתכון למרק עגבניות עם אורז וכמובן עוד מתכונים למרקים מושלמים לחורף שאתם חייבים לנסות להכין בבית! כל המתכונים עולים לאינסטגרם שלי לפני כל המקומות! כדאי לעקוב.
מחממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל הלבן חתוך לקוביות, מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את שאר הירקות לטיגון ראשוני בעוצמה נמוכה (מנקים מקלפים וחותכים אותם לקוביות לא קטנות מדיי ולא גדולות מדיי), מטגנים הכל תוך כדי ערבוב מתמיד מספר דקות על עוצמת חום בינונית (אפשר בכיף לטגן כ-10-15 דקות).
מוסיפים את התיבול: המלח (לפי טעם) הפלפל הצ'ילי הגרוס (לא חובה למי שלא רוצה חריפות), הכורכום, הסוכר, אבקת מרק בצל ושיבולת השועל, מוסיפים את המים החמים (או ציר עוף אם רוצים את המרק בשרי) עד לטיפה מעל גובה הירקות (במקרה שלי הייתי צריך 2 ליטר מים חמים! מי שאוהב דליל יותר שיוסיף עוד).
בודקים תיבול ואם צריך מתקנים, סוגרים מכסה ומביאים לרתיחה ל-2 דקות ואח"כ מנמיכים לעוצמה נמוכה לבישול של כ-שעה, אחרי שעה קוצצים צרור שמיר ומוסיפים לסיר, מערבבים ומבשלים עוד כ-10 דקות ומכבים את האש, אפשר לאכול ישר (המרק יהיה טעים יותר ביום שלמחרת!!) בתיאבון
ניתן לוותר על ירק שלא אוהבים ולשחק עם זה
מלח פלפל וחריפות לפי טעם אישי
ניתן לטגן שוקיים / כל עוף / פרגיות לפני בסיר, ואח"כ להוסיף לבישול עם המרק, יעשיר את הטעם מאוד