מרק טום יאם תאילנדי עם דגים בסגנון של ג'פניקה שלא תרצו להפסיק לאכול ממנו! טעמים חריפים חמוצים חזקים ובועטים בשילוב עם הקארי האדום הכפיר ליים הלמון גראס וכל הטעמים הטובים האלו - כמובן שלמי שחובב של המטבח התאילנדי, מדובר במרק שיבוא לכם כמו כפפה בימי החורף הקרירים. יש לי באתר עוד מגוון מתכונים למרקים שאסור לכם לפספס כמו מרק תירס פרווה או למשל מרק שעועית עם בשר בקר ומח עצם מפוצץ בטעם. בקיצור חגיגה! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
מחממים שמן שומשום בסיר גדול מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומטגנים דקה, אח"כ מוסיפים 2 כפות מחיר קארי אדום מערבבים כ-דקה או שתיים. מוסיפים הצ'ילי החריף הגרוס, את חלב הקוקוס וממשיכים להוסיף את שאר המצרכים.
מוסיפים את הלימון הסוכר רוטב הדגים ציר העוף והירקות חתוכים לקוביות (את הפטריות תחתכו לרבעים או לפרוסות) מלח פלפל לפי טעם. מוסיפים עוד מים, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם האישי. דופקים על הלמון גראס ומוסיפים + 3-4 עלי כפיר ליים וחתיכה של ג'ינג'ר קטנה. מבשלים את המרק כ-45 דק' עד שעה.
לקראת סיום בישול המרק לוקחים את הדגים ובעזרת מים רותחים שופכים על העור שלהם וכך הוא יתנתק לכם מהם בקלות, מורידים את העור חותכים לקוביות (או שמבקשים בחנות לפלט מהעור) ובסיום בישול המרק מכניסים לסיר לבישול של מספר דקות (מוכן בשניות) ומגישים עם פלפל צ'ילי אדום אטריות אורז או אטריות שעועית ללא גלוטן. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה
מי שלא אוהב חריף יכול לוותר, למי שאין מחית קארי שישתמש בתבלין קארי אדום, מי שרוצה במקום דג עוף - יכול ללכת על זה. ולמי שאין כפיר ליים או למון גראס יוכל גם להכין בלעדיהם-גם ככה יצא טעים :)
יש הנוהגים לשים גם עגבניות שרי חצויות במרק, אם בא לכם תשימו