מתכון למרק חרירה מרוקאי צמחוני טבעוני בקלי קלות ובלי מאמצים מיותרים, רק לעקוב אחר ההוראות ולא להחסיר שום דבר מהרשימת המצרכים המופיעה למטה. מדובר במרק מנחם מושלם לחורף וכמובן שיש לי באתר עוד מתכוני מרקים סופר טעימים ושווים שתוכלו להכין ועוד מתכונים מהמטבח המרוקאי ששווה לבדוק אותם! עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים.
משרים את העדשים הכתומות והירקות במים כשעה-שעתיים או במשך לילה ואח"כ מסננים ושוטפים. מטגנים בצל לבן גדול עד להזהבה עם מעט מלח.
חותכים את גבעולי הסלרי והעלים לקוביות ומוסיפים, מוסיפים את שיני השום הכתושות ואת רסק העגבניות המרוכז, 2 עגבניות מגי מגורדות ונותנים ערבוב.
מוסיפים את העדשים שסיננו וגרגירי חומוס מפחית שימורים (לשטוף ולסנן גם מנוזלים), מוסיפים את התיבול כמו בסרטון: כפית כורכום כפית כמון חצי כפית סוכר, כפית פלפל שחור גרוס וכף אבקת מרק פרווה (או אבקת מרק בצל).
מוסיפים מים עד לכיסוי, סוחטים מיץ מלימון אחד ומוסיפים, קוצצים כוסברה ופטרוזיליה שטופים היטב ומוסיפים (להשרות בקערה עם מים כ-30 דקות ולסנן), מערבבים ומביאים לרתיחה למשך כ-2 דק', אח"כ מנמיכים עוצמה ומבשלים בעוצמה נמוכה כ-40 דק', אח"כ מוסיפים כוס אטריות קטנות ונותנים עוד כחצי שעה של בישול. מתקנים תיבול במידת הצורך לפי טעמכם האישי. ביום שלמחרת המרק ישתבח בטעמו!
למי שרוצה גרסה בשרית שיוסיף את הבשר יצרוב אותו ויבשל בנוזלים ורק אחרי שעתיים בערך יוסיף את הקטניות והחומוס כדי שלא יהפכו לעיסה. אטריות בסוף כמובן.