פודיק - Foodik

מרק בצל מוקרם

דרגו את המתכון: 
4 אהבו
34 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מרק בצל מוקרם
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
שעה
זמן כולל
שעה ו-20 דקות

מרק בצל מוקרם בסגנון צרפתי מפוצץ בטעם עם גירוד של גבינת גרוייר מלמעלה או פרמז'ן ומוצרלה הטעם פשוט חלומי ובאמת שקל להכין אותו, כמובן שמזגתי אותו לתוך קערות הלחם שהכנתי והוא פשוט היה נפלא, אפשר להגיש אותו כמנה ראשונה או כארוחה בפני עצמה אם אתם אוכלים מהלחם עצמו כמובן. יש באתר עוד שפע מרקים נפלאים שתוכלו להכין לחורף הקרב ובא.

שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   חלבי
14 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים למרק בסיר גדול:
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים 7 בצלים לרצועות דקות, מוסיפים לסיר גדול קוביית חמאה 50 גרם ו-3 כפות שמן זית, מערבבים עד שהחמאה נמסה מוסיפים פלפל שחור גרוס ומלח ומוסיפים את הבצלים, מערבבים טוב.

  • מוסיפים חצי כפית אגוז מוסקט, כף חומץ בלסמי (לא חובה) וכף סילאן, נותנים ערבוב טוב, מוסיפים את שיני השום הכתושות, ממשיכים לערבב ומקרמלים את הבצלים עד שהם מגיעים לצבע חום קרמלי וזה יקח לכם כשעה ואפילו קצת יותר! תהיו סבלניים ותערבבו כל פעם את תחתית הסיר.

  • ברגע שהבצל התקרמל כראוי תוסיפו 2 כפות קמח (להסמכת המרק) ותערבבו טוב, תוסיפו בקבוק בירה כהה Leffe או 2 כוסות יין לבן, 2 עלי דפנה, 2 גבעולי טימין ומוסיפים מים עד לכיסוי, מערבבים טוב טוב מהתחתית גם את הבצל שנדבק אליה.

  • סוגרים מכסה מביאים לרתיחה לדקה או שתיים ואח"כ מנמיכים לעוצמה בינונית - נמוכה לבישול של כשעה או שעה וקצת, בסיום פותחים וטועמים אם צריך ממליחים מעט.

  • מגישים בתוך קערות הלחם שהכנו במתכון הקודם ומגרדים מלמעלה פרמז'ן וגבינת מוצרלה ואם רוצים מוסיפים גבינת גרוייר, מעבירים לתנור שחומם מראש על 230 מעלות עד שהלחם מעט נחרך והגבינה נמסה, מוסיפים עוד קצת בצל מקורמל מתוך סיר המרק מלמעלה ומגישים, בתיאבון!

הערות
  • אפשר לוותר על הבלסמי אם אין לכם, לא קריטי.

    כדי להפוך את המרק לפרווה אל תשתמשו בחמאה ואל תוסיפו גבינה בסיום.

0 תגובות על: מרק בצל מוקרם
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# חג שבועות # מתכונים לשבועות # ארוחות צהריים קלות # מתכונים לאירוח # פלפל שחור גרוס # בצלים # ארוחות זולות # מסעדות # עמית ועדות # אוכל לאירוח # אירוח בופה # מנות לאירוח # בצל # איך להכין מנה ראשונה מיוחדת # ארוחה רומנטית # מנה ראשונה מעוצבת # מנה ראשונה מתכונים # מנות ראשונות # מנות ראשונות לשבועות # מנה ראשונה # מנה ראשונה טעימה # מנה ראשונה לשבועות # מנות ראשונות חלביות # בירה # חורף # עלי דפנה # ארוחות ערב זולות # ארוחות ערב זולות בתנור # ארוחות צהריים ב 10 דקות # מתכונים זולים # ארוחות צהריים חלביות # קמח # ארוחות צהריים פשוטות # מנה ראשונה חלבית # אוכל לשבועות # מנות פתיחה # מנת פתיחה # מנות פתיחה חלביות # מנות פתיחה מיוחדות # ארוחות רומנטיות חלביות # ארוחת ערב רומנטית חלבית # רעיון לארוחה רומנטית # אירוח חלבי # מנות חלביות לשבועות # ארוחת ערב רומנטית # שום כתוש # תימין # ארוחות צהריים טעימות # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # מנת פתיחה חלבית # מרקים # מרקים לחורף # מרק לחורף # אוכל מנחם # מאכלים מנחמים # מרקים לשבת # מרקים לשישי # מרקים לארוחת צהריים # מרקים לארוחת ערב # מרק טעים לחורף # מרק טעים לאירוח # יין לבן # אוכל רחוב # יאבלולו שמבלולו # מרקים חלביים # מתכונים קלים לאירוח # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # פרמז'ן # בצל לבן # גבינת פרמז'ן # ארוחה זולה # ארוחה זוגית # קמח לבן # מתכונים ב 10 דקות # טימין # חמאה # אירוח בופה חלבי # אירוח חלבי מתכונים # סילאן # ארוחת צהריים # שבועות # פלפל שחור

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il