מרק בצל מוקרם בסגנון צרפתי מפוצץ בטעם עם גירוד של גבינת גרוייר מלמעלה או פרמז'ן ומוצרלה הטעם פשוט חלומי ובאמת שקל להכין אותו, כמובן שמזגתי אותו לתוך קערות הלחם שהכנתי והוא פשוט היה נפלא, אפשר להגיש אותו כמנה ראשונה או כארוחה בפני עצמה אם אתם אוכלים מהלחם עצמו כמובן. יש באתר עוד שפע מרקים נפלאים שתוכלו להכין לחורף הקרב ובא.
חותכים 7 בצלים לרצועות דקות, מוסיפים לסיר גדול קוביית חמאה 50 גרם ו-3 כפות שמן זית, מערבבים עד שהחמאה נמסה מוסיפים פלפל שחור גרוס ומלח ומוסיפים את הבצלים, מערבבים טוב.
מוסיפים חצי כפית אגוז מוסקט, כף חומץ בלסמי (לא חובה) וכף סילאן, נותנים ערבוב טוב, מוסיפים את שיני השום הכתושות, ממשיכים לערבב ומקרמלים את הבצלים עד שהם מגיעים לצבע חום קרמלי וזה יקח לכם כשעה ואפילו קצת יותר! תהיו סבלניים ותערבבו כל פעם את תחתית הסיר.
ברגע שהבצל התקרמל כראוי תוסיפו 2 כפות קמח (להסמכת המרק) ותערבבו טוב, תוסיפו בקבוק בירה כהה Leffe או 2 כוסות יין לבן, 2 עלי דפנה, 2 גבעולי טימין ומוסיפים מים עד לכיסוי, מערבבים טוב טוב מהתחתית גם את הבצל שנדבק אליה.
סוגרים מכסה מביאים לרתיחה לדקה או שתיים ואח"כ מנמיכים לעוצמה בינונית - נמוכה לבישול של כשעה או שעה וקצת, בסיום פותחים וטועמים אם צריך ממליחים מעט.
מגישים בתוך קערות הלחם שהכנו במתכון הקודם ומגרדים מלמעלה פרמז'ן וגבינת מוצרלה ואם רוצים מוסיפים גבינת גרוייר, מעבירים לתנור שחומם מראש על 230 מעלות עד שהלחם מעט נחרך והגבינה נמסה, מוסיפים עוד קצת בצל מקורמל מתוך סיר המרק מלמעלה ומגישים, בתיאבון!
אפשר לוותר על הבלסמי אם אין לכם, לא קריטי.
כדי להפוך את המרק לפרווה אל תשתמשו בחמאה ואל תוסיפו גבינה בסיום.