מרק אפונה עשיר פרווה טבעוני טעים לחורף! עם בצל סגול, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, כרישה ועוד, שווה לנסות להכין בבית! המתכון הוא לסיר גדול להרבה אנשים כך שניתן לחלק ב-2 את כל המרכיבים ולהכין סיר קטן יותר למי שרוצה. יש באתר כמובן גם מתכון למרק ירקות עשיר טעים במיוחד וגם מתכון למרק עגבניות איטלקי עם אורז שאתם חייבים לנסות בבית! מתכון למרק תירס ממכר ובכלל יש עוד ים מתכוני מרקים באתר שכדאי לנסות בבית! עקבו אחריי באינסטגרם כדי לקבל את המתכונים לפנים כולם! כמובן שהערוץ שלי זמין גם ביוטיוב לכו ותירשמו כמנויים עוד היום זה יסייע לי.
משרים את האפונה היבשה במים עד לכיסוי למשך לילה. מוסיפים 4 כפות שמן זית לסיר גדול ורחב ומחממים, קוצצים את הבצלים והגזרים, מוסיפים אותם לסיר ומטגנים בעוצמה בינונית, ממליחים מעט
חותכים את הכרישה, מקלפים את שורש הפטרוזיליה קוצצים לקוביות, קוצצים גבעולי סלרי ושורש סלרי לקוביות, קוצצים את שיני השום ומוסיפים את כל הירקות לסיר, מערבבים הכל היטב ומטגנים מספר דקות
מוסיפים אח"כ את האפונה היבשה שהושרתה לילה ומתבלים: מלח פלפל כורכום כמון אבקת מרק בצל (לא חובה) ומערבבים, מוסיפים את המים (כ-4-5 ליטר או פחות או יותר תלוי בדלילות / בסמיכות שאתם רוצים לקבל אח"כ) ומערבבים.
סוגרים מכסה סיר מביאים לרתיחה ל-2-3 דקות ומבשלים בעוצמה נמוכה-בינונית (4 באינדוקציה) שעה, אח"כ פותחים וטוחנים עם בלנדר מוט למרקם הרצוי (אני השארתי קצת חתיכות גזרים אפונה ועוד קצת ירק - לא רציתי מרק חלק מדיי, טועמים ומתקנים תיבול אם רוצים, בסוף מוסיפים 2 כוסות של אפונה קפואה מערבבים סוגרים מכסה מבשלים עוד 10 דקות ומגישים
המתכון הוא לסיר גדול!
אם חסר לכם אחד המרכיבים אפשר להשמיט אבל אני לא ממליץ :) ואפשר לוותר על אבקת מרק הבצל כמובן אבל לדעתי היא מוסיפה אחלה טעם.
שחר , נראה שאתה משתמש באפונה קפואה בסרטון . אם זו יבשה ואני טועה , אז צריך השרייה של לילה מינימום נראה לי .
אתה צודק. השתמשתי ביבשה וכנראה שכחתי לכתוב :)
לא שחר , מה שהתכוונתי זה שאתה משתמש בקפואה בסרטון . כלומר ממש רואים את הקרח מהשקית על האפונה כשהיא נכנסת לסיר .
יש לי 2 מתכונים למרק אפונה באתר. אחד פרווה עם אפונה יבשה, ומתכון אחר עם אפונה קפואה כמו שאתה רואה נתתי לינק ככה שלא תתבלבל.