פודיק - Foodik

מחית פיסטוק ביתית

דרגו את המתכון: 
31 אהבו
33761 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מחית פיסטוק ביתית
מנות
1
קושי:
קל
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
10 דקות

איך להכין מחית פיסטוק ביתית תוך 10 דקות עבודה מ-2 מרכיבים בלבד! כל שעליכם לעשות הוא לטחון בעזרת מעבד מזון חזק 200 גרם פיסטוקים ולהוסיף 3 כפות שמן רגיל (או זית) ולהמשיך לטחון עד שהפיסטוקים יפרישו ויוציאו את כל השומן שלהם. קל ושווה! אפשר לשמור מספר חודשים במקרר ובואו נסכים שזה הרבה יותר זול ממה שמוכרים לנו בסופרים. מה אפשר לעשות עם מחית פיסטוק אתם שואלים? הרבה דברים! בעיקר קינוחים טעימים כמו עוגת גבינה פיסטוק למשל שהכנתי ויצאה נפלאה! תהנו! צפו במתכון וידאו:

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   מעבד מזון
כשרות:   פרווה
2 / 0 מרכיבים
מרכיבים
2 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • למעבד מזון חזק מוסיפים 200 גרם פיסטוקים קלופים + 3 כפות שמן / שמן זית וטוחנים מספר דקות עד לקבלת מחית / קרם

  • שימו לב כי מדי פעם תצטרכו לעצור ולהוריד מהדפנות את הפיסטוקים הכתושים ולהמשיך לטחון עוד מספר דקות עד שיהפכו לקרם! ניתן לאחסן בצנצנת ולשמור במקרר מספר חודשים.

הערות
  • ניתן להוסיף רק 2 כפות שמן ואפילו לא חייב אבל אני מעדיף את המרקם שמנוני יותר. אם אתם מוסיפים עוד 200 גרם פיסטוקים תוסיפו עוד 3 כפות שמן.

  • תהיו סבלניים כיוון שלוקח כמה דקות טובות לפיסטוקים להקיז את השומן שנמצא בהם, זה לא כמו שטוחנים פרי והוא הופך לנוזל ישר, סבלנות היא שם המשחק.

12 תגובות על: מחית פיסטוק ביתית
Nati
Nati
17 באוגוסט 2024 בשעה 17:9

היי שחר אשמח להבין אני רוצה מרקם של החנות רוצה להכין קינוח עם שערות קדאיף אז יש להוסיף למחית פיסטוקים ו3 כפות שמן ולאחר מכן להוסיף שוקולד לבן מומס?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
18 באוגוסט 2024 בשעה 3:37

מה ז"א מרקם של החנות? לא הבנתי. את מנסה להכין שוקולד דובאי?

הגב
ריקי
ריקי
31 ביולי 2024 בשעה 18:46

הי שחר, תהיתי האם יש לך רעיון איך להפוך את המחית לממרח שאפשר למרוח / למלא בצק לפני אפיה? ז"א הייתי רוצה להגיע למרקם כמו של נוטלה בערך, עם מתיקות מעודנת (שאני כמובן יכולה לשלוט בה ע"י הוספת סוכר לטעמי). האם מספיק באמת רק להוסיף סוכר/אבקת סוכר או שיש צורך בחומר נוסף עבור המרקם?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
1 באוגוסט 2024 בשעה 2:40

אפשר להוסיף אבקת סוכר אבל אני בכלל הייתי ממליץ לך להמיס שוקולד לבן איכותי להוסיף לו כמות נכבדת של מחית פיסטוק ושמנת מתוקה להקצפה כדי שיהפוך לגנאש, הוא ישמר לך במקרר כמות זמן מסויימת ותוכלי למרוח אותו על המאפים. אני חושב שלהשתמש נטו במחית ובאבקת סוכר זה כבד מדיי כיוון שיש רק מחית פיסטוק.

הגב
ריקי
ריקי
1 באוגוסט 2024 בשעה 10:53

רעיון טוב! תודה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
1 באוגוסט 2024 בשעה 12:57

בשמחה

הגב
ישראלה
ישראלה
15 ביולי 2024 בשעה 12:5

כמה זמן אפשר להשאיר את המחית במקרר יש לזה תוקף?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
15 ביולי 2024 בשעה 21:7

אפשר להשאיר אותה לדעתי גם מעל חודש בצנצנת מעוקרת קטנה סגורה היטב.

הגב
גיא
גיא
24 בדצמבר 2023 בשעה 20:20

יצא מצויין. תודה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
26 בדצמבר 2023 בשעה 11:38

שמח לשמוע תהנה גיא.

הגב
אורלי
אורלי
26 בספטמבר 2023 בשעה 10:25

האם בלנדר לא יתן תוצאה טוב יותר? מבחינת המרקם?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
26 בספטמבר 2023 בשעה 12:0

הכל יכול לתת תוצאה טובה. המרקם אמור להיות מחית נוזלית ולא נוזלית מדיי... צריך לטחון את זה עם סבלנות כדי שהפיסטוק יהפוך למחית, זה לא יקרה ברגע, אני כבר מודיע מראש :) ולא להוסיף נוזלים...

הגב
אורלי
אורלי
26 בספטמבר 2023 בשעה 12:1

תודה

הגב
איילה
איילה
5 באוגוסט 2023 בשעה 21:5

היי פודיק האם לא צריך לשים סוכר להמתיק את זה קצת? תודה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
6 באוגוסט 2023 בשעה 10:42

היי לא, המחית צריכה להיות נייטרלית ועשוייה מפיסטוק בלבד, אותה מוסיפים אח"כ לדברים המתוקים כמו גלידות או עוגות וכו'..

הגב
חני
חני
2 במאי 2023 בשעה 16:57

המחית יצואת מתוקה? אני צריכה אותה לקינוח . כמה סוכר להוסיף?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
2 במאי 2023 בשעה 17:30

המחית נייטרלית, לא מוסיפים לזה סוכר. אח"כ בקינוח מוסיפים.

הגב
חננה בננה
חננה בננה
2 במאי 2023 בשעה 18:9

תודה רבה רבההה אתה אלוףףף

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
3 במאי 2023 בשעה 13:32

אוהב ים! מקווה שעוקבים גם באינסטגרם הא :}

הגב
נאוה
נאוה
1 במאי 2023 בשעה 16:6

כמה זמן לקלות את הפסטוקים ? ואיך זה משפיע על הטעם

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
2 במאי 2023 בשעה 14:23

מספר דקות. לא עוצמה חזקה שלא ישרפו, הקלייה פותחת להם את הטעמים. לא אגיד לך הבדל שמיים וארץ אבל כן יש טוויסט.

הגב
אדר
אדר
8 בינואר 2023 בשעה 23:22

היי , השרתי את הפיסטוקים במים ללכ4 שעות ואחרי זה קליתי אותם. האם אחרי השרייה אפשר לעשות מזה חמאה . או שכמו שאומרים ההשריה גורמת לריקבון וחייבת לאכול מייד? ממש רוצה לעשות חמאה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
9 בינואר 2023 בשעה 13:17

היי לא השריתי במים, פשוט טוחנים את זה רגיל או אחרי קלייה עד שזה הופך למחית.

הגב
שילת
שילת
16 בנובמבר 2022 בשעה 19:32

היי כמה גרם של מחית פיסטוק יוצא בסוף?🙏

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
16 בנובמבר 2022 בשעה 20:29

היי, אותה הכמות של הפיסטוקים ששמת בגרמים.

הגב
גלעד
גלעד
19 באוקטובר 2022 בשעה 16:28

מה זה שמן רגיל?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
19 באוקטובר 2022 בשעה 21:15

היי כן, שמן רגיל.

הגב
הלל
הלל
11 באוגוסט 2022 בשעה 10:5
שלום האם צריך לקלות את הפיסטוקים? תודה
הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
12 באוגוסט 2022 בשעה 19:25
היי הלל, אפשר אך לא חובה :) אגב, התהליך לוקח מספר דקות זה לא הופך למחית ישר, לוקח קצת זמן לפיסטוק להוציא את השומן שלו.
הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il