מוקפץ אסייתי עם רוטב קרמלי מושלם מפוצץ בטעם! ממש כמו במסעדות אסייתיות או בדוכני רחוב או בקניונים, מוקפץ כזה שהילדים שלכם פשוט יעופו עליו ברמות קשות! עם פלפלים צבעוניים, פטריות, והרבה דברים טובים, כדאי ושווה מאוד לנסות להכין בבית, לא מסובך וסופר טעים! יש באתר גם מתכון לאורז מוקפץ אסייתי סופר טעים וממכר ובכללי יש עוד מתכונים המטבח האסייתי או המטבח התאילנדי אם אתם בקטע. עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים.
מחממים 3 כפות שמן זית בווק רחב, מוסיפים 800 גרם פרגיות חתוכות לקוביות ומטגנים טיגון ראשוני חלק קצר עד שהן משחימות מעט אך לא צרובות מדיי. מוציאים אותן החוצה.
מוסיפים את הרטבים של קנור שהם המרכיב הסודי שלי: 3 כפות רוטב טריאקי, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק ו-3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני, מערבבים אותם מעט עם כפית מלח עד שהם מתקרמלים מעט במחבת, היזהרו לא להגזים בעוצמת האש.
חתכו את הפלפלים לרצועות ואת הגזר לגפרורים ותוסיפו לווק, תוסיפו 3 שיני שום כתושות וקוביית ג'ינג'ר מגורדת ותערבבו במהירות, מוסיפים פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות, משרים בנתיים אטריות אודון במים רותחים לכמה דקות (רצוי לחתוך את הירקות לפני כל התהליך כי ההקפצה בווק היא מהירה בעוצמה גבוהה - אסור לבשל את הירקות שיהפכו להיות "סמרטוטיים" חלילה", צריך שישארו קריספיים נגיסים).
מחזירים את הפרגיות לווק ומערבבים, מוסיפים מעט סוכר, חצי כרוב לבן קטן חתוך לרצועות, מוסיפים את אטריות האודון (מסננים מהמים הרותחים ומוסיפים), מוסיפים עוד 6 כפות תירס ואם רוצים קצת סוחטים לימון (שיהיה חמוץ מתוק), מקפיצים בווק או שמקפיצים מהר בעזרת תרבד כלשהו, הכל צריך להיות מוקפץ בעוצמה גבוהה ככה כל הסוכרים מתקרמלים, אסור לתת לזה להיטגן על התחתית הרבה זמן זה ישרף לכם, צריך להקפיץ כל רגע גם אם זה באמצעות התרבד, אתם תראו איך שכל הרוטב מתחבר לכם לאטריות ולבשר ולשאר הירקות וככה יתקבל רוטב קרמלי עשיר. מוסיפים בסוף עוד קצת בצל ירוק קצוץ ומעט צ'ילי חריף אם רוצים וסוגרים את האש.
מוציאים לצלחת מהווק בלי הרוטב בתחתית (אפשר לזלף ממנו אח"כ על המוקפץ אם רוצים) מוסיפים עוד קצת בצל ירוק, אפשר גם שומשום, ועוד פלפל צ'ילי אדום חתוך לרצועות ומגישים, מבטיח לכם שזה טעים בטירוף!
טיפ חשוב: רצוי לחתוך את כל הירקות לפני ולטגן בזריזות בעוצמה גבוהה כדי שהרוטב יתקרמל ויעטוף אותם ושלא יתבשלו יותר מדיי ויהפכו לסמרטוטיים.