מג'דרה קלאסית אליפות עם הרבה בצל מקורמל עדשים שחורות בהרט כמון וטעם משגע! תוספת שאתם חייבים להכין לארוחת הצהריים או לשבת המלכה! יש באתר עוד מתכוני אורז נפלאים שתוכלו להכין אבל זה בהחלט מתכון קל טעים ובריא ומועשר בכל טוב (במיוחד עם העדשים השחורות שמפוצצות בחלבון). אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם כיוון שלשם עולים המתכונים לפני כל המקומות.
משרים חצי כוס עדשים שחורות בלוגה במים ללילה
קוצצים 3 בצלים גדולים לקוביות ומטגנים עד למצב שהם ממש מקורמלים (אפשר להוסיף תוך כדי הקירמול מעט מים למחבת)
בזמן שהבצלים מתקרמלים מבשלים את העדשים 10 דקות ומסננים (מעין חצי בישול)
לסיר מוסיפים 2-3 כפות שמן זית וכוס אורז בסמטי (שטוף ומסונן), מוסיפים חצי כפית בהרט, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור וכפית מלח ומערבבים, מוסיפים את העדשים השחורות (שבישלנו) מערבבים מוסיפים כוס ושלושתרבע של מים חמים מערבבים
מכסים במגבת ומכסה מביאים לרתיחה לדקה ואחכ מנמיכים עוצמה לעוצמה נמוכה לבישול של 20 דקות (עוצמה 4 באינדוקציה), אחכ מכבים אש ומשאירים סגור לעוד 20 דקות, בסיום פותחים מערבבים ומוסיפים את הבצלים שכבר הספיקו להתקרמל להם, מערבבים ומגישים
אפשר להוסיף אפילו עוד בצל ולקרמל
אפשר להשתמש בעדשים מסוג אחר
שלום ,אפשר לקרמל את הבצל בשמן זית
כן
הי לא השריתי ואני ממש רוצה להכין לקראת צום תשעה באב, האם אפשרי רק לבשל ישירות כמובן גם לשטוף היטב לפני?
אפשרי.
היי :( יש אפשרות להכין בלי להשרות ללילה את העדשים?
כן :)
תודה יצא ממש מעולה!!
כיף לשמוע!
מתכון מעולה !!!
כיף גדול.