לחם קוטג' חלבון נשמע לכם מעניין? שימו לב לזה! לחם ללא גלוטן עם כ-86 גרם חלבון וכ-490 קלוריות לכל כיכר הלחם! תוכלו לחתוך למרוח גבינה לשים ביצה או טונה ולהנות מארוחת חלבון מדהימה ללא גלוטן וכמעט ללא פחמימה (הערך התזונתי המלא כתוב למטה). מה שצריך לעשות הוא להקציף 75 גרם אבקת חלבון ביצים (זו אבקה שבעצם הפיקו מהלבן של הביצים) וכוס מים (75 גרם אבקת חלבון ביצים = כוס פלסטיק גדושה מלאה בנפח 180 מל). ואח"כ לטחון גביע קוטג', להוסיף לתערובת הקצף ולקפל בעדינות, להעביר לתבנית אינגליש קייק ולהכניס לכ-40-45 דקות לתנור על חום 180 מעלות (לא טורבו) והופ הכל מוכן! יש באתר גם מתכון לפיתה טחינה שכבר כבשה את הרשת ועשרות מתכוני חלבון מושלמים לחיטוב! עקבו אחריי באינסטגרם כיוון שלשם אני מעלה את כל המתכונים לפני כל המקומות!
מחממים תנור על 180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו)
לקערה מוסיפים את אבקת חלבון הביצים וכוס המים ומקציפים בעזרת מיקסר עד לקבלת קצפת יציבה טובה, זה יקח לכם כמה דקות אבל אל חשש זה יתייצב
את הקוטג' מעבירים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. אח"כ מעבירים אותו לקערה עם קצפת החלבונים מערבבים היטב בתנועות קיפול עדינות עד שהקוטג' נטמע בכל קצף החלבונים
מעבירים לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה ומכניסים לשלב אחד מתחת לשלב האמצעי לתנור שחומם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) לכ-40-45 דקות או עד שמזהיב יפה מלמעלה, מוציאים מחכים קצת וחותכים יפה. בתיאבון!
נכון שזה לא יהיה טעים כמו חלת שבת טרייה שהוצאנו הרגע מהתנור אבל למי שמחפש פתרונות יצירתיים לחיטוב זה מושלם! למרוח גבינה 5% וחביתה או מקושקשת או ביצת עין ואתם תודו לי הרבה אח"כ, יסגור לכם אחלה פינה!
אי אפשר להחליף לחלבוני ביצים רגילים! יהיה לכם ריח של ביצים ללחם הזה.
ערכים לכל כיכר הלחם: קלורית: 490 קלוריות חלבון: 86 גרם חלבון פחמימה: 7.75 גרם שומנים: 12.5 גרם
היי שחר, אפשר להקפיא את הלחם? ויש אפשרות להשתמש בגבינת סויה במקום קוטג׳ או תחליף אחר?
היי מורן זה יותר דבר שכיף לאכול באופן קליל, פחות הייתי מקפיא ומפשיר וכאלה.. לגבי גבינת סויה לא ניסיתי, אנסה.
סבבה תודה על התשובה 💗
בשמחה שבת שלום
האם חייב חלבון ביצה או שיש תחליף
רק אבקת חלבון ביצים... לא חלבון רגיל...
יצא משהו שנראה כמו הלבן של הביצה, וחסר טעם…
כנראה שלא הוספת מספיק מלח ולא עשית טוב. כמובן שזה לא יוצא בול כמו לחם רגיל
לא כתוב מלח במתכון... 🙄
אוסיף :)
הי שחר, יה הורס מה זה אבקת חלבון ביצים למען השם? ומאיפה משיגים?
כתוב בגוגל "אבקת חלבון ביצים" ותמצא אבקות מהלבן של הביצה. יש בשפע.
האם ניתן להשתמש באבקת חלבון אפונה או אחרים? או שאבקת ביצים בלבד?
היי, רק אבקת חלבון ביצים לבנה נייטרלית ללא טעם.
היי שחר. תודה על המתכון, נראה מעולה. ניסית גם להשתמש בזה בתור בסיס לפיצה?
בכיף, לא, ואני חושב שזה גם לא יעבוד ולא יהיה טעים ..
יש אפשרויות אחרות במקום חלבון אבקת ביצים? מוצר לא זול ולא קל להשגה בכל זאת
היי לצערי אין אופציה אחרת..
האם יעבוד עם נוזל חלבוני ביצים?
היי, לא..
יצא הכל טוב אבל לחם צנח למה?
כנראה לא ערבבת טוב את הקוטג עם אבקת החלבון. אם לא מערבבים טוב ולא מאחדים כמו שצריך זה בעייתי.
שחר אתה הורסססס, תודה על מתכונים מעולים
באהבההה תודה
האבקה נקראת גם אלבומין. תמצאו בחנויות אפייה
ומכל מלמדיי השכלתי. תודה רבה!
איפה קונים אבקת חלבון ביצים?
חפש בגוגל "אבקת חלבון ביצים" יעלו לך אתרים. הכל אותו דבר כי זו אבקה מהחלבון של הביצה.
הייי תוכל להוסיף למתכון תצלום של האבקת ביצים שהשתמשת בה?
היי, כל האבקות אותו דבר. בסוף זה אבקה מחלבון ביצים.
הי, יש לי אבקת חלבון המופקת מ-whey שהם מי גבינה, האם זה יכול לעבוד או שחייב להיות אבקת חלבון ביצים? תודה רבה ליאור
לא, מי גבינה הם לא חלבון ביצים. צריך אבקת חלבון ביצים שמורכבת מחלבון ביצים טהור.