פודיק - Foodik

לחם קוטג' חלבון

דרגו את המתכון: 
29 אהבו
19153 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
לחם קוטג' חלבון
מנות
1
קושי:
קל
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
45 דקות
זמן כולל
55 דקות

לחם קוטג' חלבון נשמע לכם מעניין? שימו לב לזה! לחם ללא גלוטן עם כ-86 גרם חלבון וכ-490 קלוריות לכל כיכר הלחם! תוכלו לחתוך למרוח גבינה לשים ביצה או טונה ולהנות מארוחת חלבון מדהימה ללא גלוטן וכמעט ללא פחמימה (הערך התזונתי המלא כתוב למטה). מה שצריך לעשות הוא להקציף 75 גרם אבקת חלבון ביצים (זו אבקה שבעצם הפיקו מהלבן של הביצים) וכוס מים (75 גרם אבקת חלבון ביצים = כוס פלסטיק גדושה מלאה בנפח 180 מל). ואח"כ לטחון גביע קוטג', להוסיף לתערובת הקצף ולקפל בעדינות, להעביר לתבנית אינגליש קייק ולהכניס לכ-40-45 דקות לתנור על חום 180 מעלות (לא טורבו) והופ הכל מוכן! יש באתר גם מתכון לפיתה טחינה שכבר כבשה את הרשת ועשרות מתכוני חלבון מושלמים לחיטוב! עקבו אחריי באינסטגרם כיוון שלשם אני מעלה את כל המתכונים לפני כל המקומות!

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור
כשרות:   חלבי
5 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכיכר לחם אחד
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מחממים תנור על 180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו)

  • לקערה מוסיפים את אבקת חלבון הביצים וכוס המים ומקציפים בעזרת מיקסר עד לקבלת קצפת יציבה טובה, זה יקח לכם כמה דקות אבל אל חשש זה יתייצב

  • את הקוטג' מעבירים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. אח"כ מעבירים אותו לקערה עם קצפת החלבונים מערבבים היטב בתנועות קיפול עדינות עד שהקוטג' נטמע בכל קצף החלבונים

  • מעבירים לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה ומכניסים לשלב אחד מתחת לשלב האמצעי לתנור שחומם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) לכ-40-45 דקות או עד שמזהיב יפה מלמעלה, מוציאים מחכים קצת וחותכים יפה. בתיאבון!

הערות
  • נכון שזה לא יהיה טעים כמו חלת שבת טרייה שהוצאנו הרגע מהתנור אבל למי שמחפש פתרונות יצירתיים לחיטוב זה מושלם! למרוח גבינה 5% וחביתה או מקושקשת או ביצת עין ואתם תודו לי הרבה אח"כ, יסגור לכם אחלה פינה!

  • אי אפשר להחליף לחלבוני ביצים רגילים! יהיה לכם ריח של ביצים ללחם הזה.

  • ערכים לכל כיכר הלחם: קלורית: 490 קלוריות חלבון: 86 גרם חלבון פחמימה: 7.75 גרם שומנים: 12.5 גרם

14 תגובות על: לחם קוטג' חלבון
כתיבת תגובה
מורן
מורן
17 במאי 2024 בשעה 5:52

היי שחר, אפשר להקפיא את הלחם? ויש אפשרות להשתמש בגבינת סויה במקום קוטג׳ או תחליף אחר?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
17 במאי 2024 בשעה 18:13

היי מורן זה יותר דבר שכיף לאכול באופן קליל, פחות הייתי מקפיא ומפשיר וכאלה.. לגבי גבינת סויה לא ניסיתי, אנסה.

הגב
מורן
מורן
17 במאי 2024 בשעה 19:12

סבבה תודה על התשובה 💗

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
17 במאי 2024 בשעה 19:42

בשמחה שבת שלום

הגב
תודה!
תודה!
22 במרץ 2024 בשעה 14:17

האם חייב חלבון ביצה או שיש תחליף

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
24 במרץ 2024 בשעה 2:21

רק אבקת חלבון ביצים... לא חלבון רגיל...

הגב
ביצה
ביצה
27 בינואר 2024 בשעה 20:54

יצא משהו שנראה כמו הלבן של הביצה, וחסר טעם…

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
27 בינואר 2024 בשעה 21:0

כנראה שלא הוספת מספיק מלח ולא עשית טוב. כמובן שזה לא יוצא בול כמו לחם רגיל

הגב
שרית
שרית
7 בנובמבר 2024 בשעה 7:4

לא כתוב מלח במתכון... 🙄

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 בנובמבר 2024 בשעה 14:41

אוסיף :)

הגב
אורי
אורי
17 בינואר 2024 בשעה 21:10

הי שחר, יה הורס מה זה אבקת חלבון ביצים למען השם? ומאיפה משיגים?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
17 בינואר 2024 בשעה 21:35

כתוב בגוגל "אבקת חלבון ביצים" ותמצא אבקות מהלבן של הביצה. יש בשפע.

הגב
שרון
שרון
3 באוגוסט 2023 בשעה 16:33

האם ניתן להשתמש באבקת חלבון אפונה או אחרים? או שאבקת ביצים בלבד?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
3 באוגוסט 2023 בשעה 23:7

היי, רק אבקת חלבון ביצים לבנה נייטרלית ללא טעם.

הגב
קני
קני
15 ביולי 2023 בשעה 18:56

היי שחר. תודה על המתכון, נראה מעולה. ניסית גם להשתמש בזה בתור בסיס לפיצה?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
16 ביולי 2023 בשעה 0:41

בכיף, לא, ואני חושב שזה גם לא יעבוד ולא יהיה טעים .. 

הגב
מיכל פרדמן
מיכל פרדמן
9 ביולי 2023 בשעה 23:19

יש אפשרויות אחרות במקום חלבון אבקת ביצים? מוצר לא זול ולא קל להשגה בכל זאת

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
10 ביולי 2023 בשעה 2:4

היי לצערי אין אופציה אחרת..

הגב
רינת
רינת
7 ביולי 2023 בשעה 12:22

האם יעבוד עם נוזל חלבוני ביצים?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 ביולי 2023 בשעה 14:7

היי, לא..

הגב
נינה
נינה
3 ביולי 2023 בשעה 14:22

יצא הכל טוב אבל לחם צנח למה?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
4 ביולי 2023 בשעה 2:39

כנראה לא ערבבת טוב את הקוטג עם אבקת החלבון. אם לא מערבבים טוב ולא מאחדים כמו שצריך זה בעייתי.

הגב
יפעה
יפעה
26 ביוני 2023 בשעה 10:2

שחר אתה הורסססס, תודה על מתכונים מעולים

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
26 ביוני 2023 בשעה 13:39

באהבההה תודה

הגב
אני
אני
14 ביוני 2023 בשעה 10:31

האבקה נקראת גם אלבומין. תמצאו בחנויות אפייה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
14 ביוני 2023 בשעה 15:8

ומכל מלמדיי השכלתי. תודה רבה!

הגב
עמי שבת
עמי שבת
4 ביוני 2023 בשעה 20:42

איפה קונים אבקת חלבון ביצים?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
5 ביוני 2023 בשעה 13:47

חפש בגוגל "אבקת חלבון ביצים" יעלו לך אתרים. הכל אותו דבר כי זו אבקה מהחלבון של הביצה.

הגב
שני
שני
4 ביוני 2023 בשעה 13:43

הייי תוכל להוסיף למתכון תצלום של האבקת ביצים שהשתמשת בה?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
4 ביוני 2023 בשעה 14:48

היי, כל האבקות אותו דבר. בסוף זה אבקה מחלבון ביצים. 

הגב
ליאור
ליאור
4 ביוני 2023 בשעה 12:52

הי, יש לי אבקת חלבון המופקת מ-whey שהם מי גבינה, האם זה יכול לעבוד או שחייב להיות אבקת חלבון ביצים? תודה רבה ליאור

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
4 ביוני 2023 בשעה 14:48

לא, מי גבינה הם לא חלבון ביצים. צריך אבקת חלבון ביצים שמורכבת מחלבון ביצים טהור.

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il