פודיק - Foodik

לחם בשר במחבת ברזל

דרגו את המתכון: 
3 אהבו
29 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
לחם בשר במחבת ברזל
מנות
3
קושי:
קשה
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
30 דקות
זמן כולל
שעה ו-30 דקות

מכירים את המנות העיקריות המיוחדות האלו שמשאירות אתכם במתח? אז זו מנה כזו, היא גם מפתיעה וגם מפוצצת בטעם וגם יש בה לחם! לחם בשר במחבת יציקת ברזל אתם פשוט לא מבינים איזה מטורף זה, בשר טחון מלא בטעמים ובצל מקורמל שיושב על קרם חציל בלאדי שרוף עם פלפל שושקה קלוי ועוד דברים טובים, קורעים מהלחם ואוכלים ביחד עם הקרם חציל הטחינה וכל השאר, פשוט עונג צרוף לחך! תנסו ותראו כמה שזה טוב! יש באתר עוד מתכוני קרניבורים מעולים וכמובן מתכון למשל של לחם בשר מפוצץ בעשבי תיבול המורכב מכמה סוגי בשרים, תענוג לפה, עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים מעולים!

19 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים למחבת יציקת ברזל גדולה
  • לבצק (לעיטוף של מחבת ברזל גדולה אחת):
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • קולים את החציל והפלפל שושקה על האש, ברגע שהפלפל קלוי וקצת שרוף מוציאים לקערה וסוגרים אותה (יעזור בקילוף הפלפל), ברגע שהחציל שרוף ומוכן נותנים לו לשבת בקערה שיתקרר ויגיר נוזלים, מקלפים מוציאים את בשר החציל ממליחים מעט ושמים במסננת שהנוזלים שלו ירדו למטה. מקלפים גם את הפלפל שושקה וחותכים לרצועות ומניחים בצד. מכינים שום קונפי או שמשתמשים בשום קונפי מוכן.

  • מכינים את הקרם חציל - מוסיפים לקערה את בשר החציל המסונן + טחינה גולמית 2 שיני שום מעט מלח ומעט שום קונפי ומערבבים עד למרקם של ממרח חלק. סוגרים ומעבירים למקרר.

  • מכינים את הבצק מוסיפים לקערה את הקמח המים השמרים המלח והשמן לשים ומכסים להתפחה של כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

  • מקרמלים בצל לבן חתוך לקוביות עם מעט מלח עד להזהבה ומוסיפים את הבשר הטחון, הבהרט המלח הפלפל ומעט אבקת מרק. מטגנים אך לא שורפים ומוציאים למסננת שהנוזלים יצאו. אפשר להוסיף מעט שמן שומשום.

  • לאחר שהבצק הכפיל את נפחו פותחים אותו יפה אפשר לרדד גם עם מערוך מקומח מעט, מרכיבים את המנה במחבת יציקת ברזל: מניחים מלמטה קרם חציל שרוף שהכנו, את תערובת הבשר הטחון המסונן מהנוזלים, רצועות פלפל שושקה שרוף שקילפנו, שיני שום קונפי, 4 כפיות של סחוג ירוק חריף, זילוף טחינה גולמית, וסוגרים את המחבת עם הבצק שרידדנו, משמנים את הבצק בשמן שום קונפי מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות עד להזהבה לכ-20-25 דקות או עד שמזהיב. אפשר קצת בסוף להגביר מעלות.

    מוציאים משמנים שוב בשמן שום קונפי מפזרים מלח גס. אפשר לקשט ברוזמרין.
הערות
  • אפשר לשים בשר שאוהבים או פרגיות מפורקות או אפילו אסאדו מפורר.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # לחם # מתכונים לחגים # אבקת מרק עוף # פלפל שחור גרוס # סחוג חריף # מסעדות # רעיונות לארוחת צהריים # ערב שבת # שמרים יבשים # ליל שישי # אוכל לקידוש # פלפל שושקה אדום # בצל מקורמל # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # מנות לארוחת צהריים # מנות ליום שבת # מנות ליום שישי # מנות לאירוח # בצל # אוכל ליום שבת # רעיון לארוחת ערב בשרית # שבת # מנות יפות # מנות מעוצבות # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # ערב חג # חגים # שישי # ערב שישי # מנה עיקרית # חציל # חצילים # ארוחה בשרית לחג # קרניבור # ארוחת ערב בשרית חגיגית # ארוחות בשריות # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # ארוחות ערב בשריות # ארוחת ערב בשרית # ארוחת צהריים בשרית # בקר # בשר לראש השנה # ליל שבת # מנה עיקרית בשרית # ארוחות ערב בתנור # ארוחת צהריים בתנור # ארוחות ערב זולות # ארוחות ערב זולות בתנור # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # רעיונות לארוחות ערב בשריות # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # סוף שבוע # סופש # קמח # בהרט # מנות פתיחה # מנות פתיחה מיוחדות # אוכל לסוף שבוע # קידוש # ארוחה בשרית # אוכל בשרי # מנה עיקרית לצהריים # ארוחות צהריים טעימות # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # מנות עיקריות לשישי # אבקת מרק # ארוחה בשרית לצהריים # אוכל בתנור # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # מנות עיקריות לארוחת צהריים # סחוג # אוכל רחוב # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # בצקים ומאפים # מנות עיקריות לשבת # שום # סחוג ירוק חריף # סחוג ירוק בריא # בצל לבן # קמח לבן # לחם ביתי # מנות גורמה # מנות עיקריות # בשר בקר # בשר טחון # שמרים יבשים פעילים # אירוח בופה בשרי # קונפי # שום קונפי # איך להכין שום קונפי # בשרים # קרניבורים # ארוחת צהריים # ראש השנה # מאכלים לראש השנה # טחינה # פלפל שחור

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il