לזניה חלבית מתכון חלומי עם רוטב בשאמל משגע גבינות איכותיות בזיליקום ואורגנו טריים והרבה אהבה, ואם אתם מחפשים לזניה כשרה לפסח אל דאגה יש גם מתכון לזה באתר שלי. הכנתי רוטב בשאמל משגע שזילפתי אותו בין קומות הלזניה, שילבתי גבינות מוצרלה גאודה ופרמז'ן איכותיות ודפי לזניה דקים במידה הנכונה שקיבלתי מקרפור. כמובן מחית העגבניות ודפי הלזניה תוצרת איטליה! (מקרפור!) כך שהכל יוצא טעים מקסימום! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם וצפו בעוד מתכונים איטלקיים אצלי באתר.
מכינים רוטב בשאמל - לסיר מוסיפים את החמאה ממיסים ואז מוסיפים 3 כוסות חלב, מערבבים מחממים ומוסיפים 3 כפות קמח גדושות ותערובת 5 פלפלים של קרפור לאקסטרה טעם, מוסיפים מלח ומערבבים דואגים שהחלב לא ידבק לתחתית ושהסיר לא יהיה רותח, תקפידו לערבב עד שתראו שהרוטב מתחיל להסמיך. ברגע שזה קורה תורידו מהאש.
לקערה תוסיפו 7 גביעי מחית עגבניות "פסאטה" של קרפור תוצרת איטליה ואת כל שאר המצרכים שכתבתי למעלה, תערבבו ואם חסר לכם מליחות או מתיקות תוסיפו.
בונים את הלזניה בתבנית פיירקס 40X25 תחילה מורחים מהרוטב בתחתית ומניחים את דפי הלזניה של קרפור (תוצרת איטליה) מסדרים כמו בסרטון ואם יש חלק ריק אפשר לחתום אותם ולמקם. אחרי שמרחתם רוטב והנחתם את הדפים שימו עליהם עוד רוטב ותתחילו לפזר מעט מהרוטב בשאמל ומהגבינות (אל תפציצו ביותר מדיי גבינה), ממש כמו שעשיתי בסרטון, אח"כ תוסיפו קצת אורגנו יבש של קרפור אורגנו טרי, בזיליקום, תניחו שוב פעם דפי לזניה, שימו מרוטב העגבניות עליהם ותמשיכו באותה הפעולה 4 פעמים (אני בניתי 4 קומות), בקומה האחרונה כמובן שלא מניחים דפי לזניה, צריכה להיות שכבה של הגבינות, הבזיליקום האורגני הטרי ומעט זילוף של רוטב עגבניות כדי שתהיה אדמומיות יפה וטעם בחלק העליון של הלזניה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו ואופים כ-45-50 דקות עד שרואים שהשכבה למעלה זהובה יפה, מוציאים נותנים מנוחה של כ-10-15 דקות ואוכלים, תיזהרו זה חם.
אפשר לשחק עם תערובת הגבינות לפי מה שאוהבים, אפשר להוסיף גם קוטג למי שאוהב, אפשר לזלף שמן בזיליקום לאקסטרה טעם, אפשר לוותר על רוטב הבשאמל אם לא רוצים אבל אני לא הייתי ממליץ לכם לעשות את זה.