אם אתם אנשים שאוהבים לביבות ירק אז קבלו מתכון שלמות ללביבות ירק ערוק / עיג'ה / כיפתה / לאטקס תקראו להן איך שבא לכם! הן פרווה והן יתאימו לכם כמו כפפה לחג החנוכה הקרוב, קל להכין אותן והן יתחסלו לכם תוך שניות! נסו וספרו לי איך יצא לכם! יכול לספר לכם שהמתכונים עולים קודם כל לעמוד האינסטגרם שלי לפני כל הפלטפורמות, ממליץ לעקוב.
מבשלים את תפוחי האדמה (2 תפוחי אדמה גדולים 1 קילו) עד לריכוך, מקררים במי קרח/מחכים שיתקררו ומקלפים קליפה, מועכים לפירה בקערה גדולה.
מוסיפים תיבול: כורכום,פלפל שחור, כמון, ומלח לפי טעם, כפית אבקת אפייה, 3 ביצים L ו-4-5 כפות קמח (שהתערובת לא תהיה קשה מדיי - הקציצה תהיה דחוסה, אם תהיה מעט מימת היא תהיה רכה יותר). תוסיפו את הירוקים הקצוצים (בצל ירוק ופטרוזיליה) ואת אבקת השום וערבבו את הכל עד שתקבלו עיסה אחידה (שימו לב שאין קמח בקערה שלא עורבב כראוי).
עם ידיים רטובות צרו כדורים ותניחו על תבנית עם נייר אפייה או פשוט חממו 4-5 כפות שמן זית במחבת גדולה ובעזרת ידיים רטובות כל פעם קחו כף מהתערובת ותניחו במחבת בעדינות את הלביבות/קציצות, אחרי מספר דקות תהפכו צד בעדינות עד שמוכן ותעבירו לנייר סופג.
למטבל היוגורט: מערבבים את היוגורט, הפטרוזיליה, הפלפל המלח שמן הזית ואבקת השום טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם, אם רוצים מפזרים בצל ירוק מלמעלה.
מי שאוהב יכול להוסיף מעט שמיר + כוסברה
מלח ופלפל לפי טעם
אם התערובת ממש ממש רכה לכם אפשר להוסיף עוד כף קמח
אפשר לשחק עם הקמח ולהוסיף קמח שיבולת שועל
שחר אפשר בתנור?
אפשר :) 200 מעלות עד שמזהיב.
מתכון נחמד
תודה