כריך אסאדו עם בשר מפורק איולי בטטה ושום רוטב סרירצ'ה אדום וביס? חלום בפה! הכל רך נעים ומפוצץ בטעם, אם אתם בקטע של המבורגרים עם קציצות יש לי באתר מתכונים להמבורגרים משוגעים כמו למשל המבורגר שניצל או המבורגר ביתי טעים שאתם חייבים לנסות להכין, ואם בא לכם תוספת ליד ההמבורגר אסאדו אז תכינו את הצ'יפס יפני שלי שיבוא לכם כמו כפפה! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים.
צורבים 2 חתיכות אונטריב (אפשר גם לחלק לקוביות גדולות ולא כ-2 גושים גדולים) בסיר עם מעט שמן זית ומלח פלפל עד שהנתחים מזהיבים יפה מכל צד.
מוסיפים 2 בצלים חתוכים לרבעים, 1 ראש שום שלם חתוך, ציר בקר או מים עד לכיסוי שלושתרבע גובה הסיר, מוסיפים סילאן פפריקה ועוד קצת מלח במידת הצורך. סוגרים ומבשלים כשעתיים-שלוש.
אחרי שעתיים-שלוש חותכים 2-3 בטטות לגדלים בינוניים ומוסיפים לסיר לבישול של עוד כשעה וחצי שעתיים עד שהבשר רך ומתפרק.
בסיום מוציאים את הבשר ומפוררים אותו, לוקחים מעט מנוזל הציר ומוסיפים לקערה, אני הוספתי גם קצת בטטה ובצל שהתבשל בסיר ופוררתי בתוך הבשר לאקסטרה טעם :) לא חובה למי שלא רוצה. ממליחים עוד קצת במידת הצורך את הבשר. לאוהבי המתוק תוסיפו עוד קצת סילאן וצ'ילי מתוק חריף.
מכינים איולי בטטה עם מיונז חתיכת בטטה קטנה שן שום ומעט סרירצ'ה טוחנים הכל במיקסר עד למרקם חלק ובודקים שהטעם טוב לכם.
בונים את הלחמנייה: מורחים מהאיולי בטטה שהכנו, עלי רוקט, המון אסאדו, עוד קצת חתיכות בטטה ובצל אם רוצים, צ'ילי חריף ופלפל חלפיניו מוחמץ (לא חובה!) בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה, אוהב אתכם!
- ניתן להכניס את הבשר לתנור על 180 מעלות ל-שעתיים ואח"כ להנמיך עוצמה ל-150 מעלות לעוד כ-3-4 שעות עד שהבשר מתרכך ולא לשכוח להכניס באמצע הבישול את חתיכות הבטטה. אני מעדיף לבשל את זה :)