איך להכין טורשי / טרשי - חמוצים צהובים עיראקים תוך 10 דקות עבודה אתם יודעים? בקלי קלות! חותכים את הירקות, מוסיפים לצנצנת את התיבול הדרוש מחממים חומץ מים מלח וכורכום (יש שיוסיפו עמבה גם) ומעבירים את הנוזל החם לצנצנת עם הירקות. עם קצת סבלנות תקבלו ירקות קריספיים טעימים בטעם המוכר והאהוב על כולנו! חמוצים צהובים ישראלים שכולנו אוהבים! באתר יש כל מיני מתכוני ירקות מוחמצים מעולים שתוכלו לעיין בהם, כמו כן צפו במבחר סלטים לשבת באתר ותהנו ממגוון עצום! כל המתכונים עולים קודם כל לדף האינסטגרם שלי - עקבו אחריי עכשיו ובנוסף אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון הוידאו:
חותכים את הכרובית לפרחים ומשרים כחצי שעה שעה במים עם מלח, בנתיים חותכים את הגמבה לרצועות, את הגזר והפלפל הירוק החריף לפרוסות
לצנצנת מוסיפים 1 כף פלפל אנגלי / 4 העונות + 4 שיני שום ואת כל הירקות שחתכנו כולל הכרובית עד לכיסוי
בסיר קטן מחממים כוס מים חמים וכוס חומץ, מוסיפים את המלח והכורכום ומערבבים עד להמסת המלח
מעבירים את הנוזל הרותח לצנצנת בזהירות (שימו צלחת מתחת לצנצנת שלא ינזל לכם על השיש) וסוגרים, ממתינים כ-30 דקות ואח"כ מכניסים למקרר, ניתן לאכול ביום שלמחרת, יותר טוב אחרי שבוע לדעתי, אפשר לשמור כחודש במקרר.
ניתן לקנות תבלין לחמוצים עיראקים ולהוסיף
ניתן להחליף את הכורכום בעמבה או להוסיף עמבה