חריימה טריפוליטאי מסורתי - מתכון קל מהיר ופשוט לשבת המלכה תוך 10 דקות עבודה! עם דג ברמונדי טרי וטעים, הרוטב פשוט משגע, את המתכון לרוטב קיבלתי מסבתא טריפוליטאית שהסבירה לי איך לעשות אותו שלב אחר שלב ולא תאמינו כמה שזה פשוט! לפעמים אנשים מתבלבלים עם חריימה ודג מרוקאי חריף אבל הם שני דברים שונים לחלוטין. יש לי באתר עוד מגוון מתכונים לשבת וכמובן עוד מתכוני דגים מעולים שתוכלו להכין בבית. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
לסיר סוטאז' נירוסטה רחב של מגנוס מוסיפים חצי כוס שמן (אפשר שמן זית) ומחממים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הפפריקות ומערבבים כדקה (לא לשרוף!) מוסיפים את השום ואת הלימון הסחוט ומערבבים עוד כ-2-3 דקות, אח"כ מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים פותחים אותו כמו שצריך בסיר
מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים, מוסיפים את הכמון המלח הקימל והסוכר ומערבבים מוסיפים עוד מים, מבשלים את הרוטב כ-10-15 דקות ונותנים לו להצטמצם, תטעמו ותוודא שהוא לשביעות רצונכם
ברגע שהרוטב מוכן מוסיפים את הדגים ו"משקים" אותם ברוטב, מנענעים את הסיר וסוגרים מכסה, מבשלים בעוצמה בינונית עד שהדגים מוכנים, ואל תייבשו אותם! כ-10-15 דקות אפילו של בישול יספיקו
לחריפות אקסטרה תוסיפו פלפל ירוק חריף קצות ותטגנו מעט בהתחלה עם השמן והפפריקות