חלות אישיות לשבת המלכה ללא ביצים אווריריות כמו ענן פרווה טבעוניות שתוכלו להכין בקלי קלות! תצא לכם כמות של 9 חלות אישיות בינוניות יפות ותפוחות מקילו קמח, שווה לנסות להכין בבית, זה ממש לא קשה כמו שזה אולי נראה ואתם יכולים לראות שיש לכם סרטון הדרכה קליל שיסייע לכם בהכנת החלות. יש באתר עוד מתכוני חלות מעולים שתוכלו להכין וכמובן עוד מבחר מתכונים ללחמים ומאפים שאפשר להכין בקלי קלות! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד מתכונים מעולים לפני כולם.
למיקסר חזק מוסיפים את כל המצרכים הכתובים למעלה מלבד המלח, מתחילים ללוש ולקראת סוף הלישה (אחרי כ-8-9 דקות) מוסיפים את כף המלח וממשיכים ללוש עוד קצת עד לקבלת בצק חלק ואחיד
את הבצק מעבירים לקערה משומנת ומשמנים אותו גם כן קצת, מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים
אחרי ההתפחה מורידים לבצק את האוויר ומחלקים ל-3 כדורים, מכסים ונותנים להם לנוח 10 דקות, אחרי 10 דקות מחלקים כל כדור ל-3 כדורים שווים (שוקלים במשקל), בזמן שעובדים על כל כדור מכסים בנתיים את שאר הכדורים
מרדדים כדור לצורת נחש, מצמידים את הנחש ל-2 רצועות כמו בסרטון ומתחילים ללפף את נחש הבצק ולגלגל ללחמניה אישית, אם תישאר שארית בצק "מחביאים" אותה מלמטה
מכסים את הלחמניות להתפחה של עוד כ-45-60 דקות. בנתיים מכינים סירופ דבש (מי שרוצה): ממיסים דבש עם מים בסיר קטן למרקם נוזלי ולא סמיך מדיי. בנתיים מדליקים תנור על חום עליון תחתון (לא טורבו) על 190 מעלות
לאחר שסיימתם את ההתפחה של הלחמניות מסירים כיסוי, מברישים בסירופ הדבש ומוסיפים שומשום אם רוצים, מכניסים לאמצע תנור שחומם מראש ל-190 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) לכ-15-20 דקות או עד שהלחמניות זהובות ויפות. שבת שלום תהנו
לא חובה משפר אפייה אך כדאי. הוא בא בד"כ בצמוד לשקית שמרים יבשים.
למי שלא רוצה להוסיף סירופ דבש שיבריש במים. מי שרוצה משהו יותר מהודר שיוסיף גרעינים / פיצוחים ושומשום שחור.