זיווה דפי אורז ללא גלוטן מתכון קל מהיר מושלם לחולי צליאק מופחת שומן ושווה במיוחד למי שנמצא בתהליך חיטוב ורוצה מקור לחלבון - נסו להכין בבית ותופתעו לגלות כמה שהמתכון הזה טעים ודומה לזיווה המקורית והמשמינה. יש באתר גם מתכון לג'חנון דפי אורז ללא גלוטן וגם מתכון נפלא למלאווח דפי אורז ללא גלוטן, בכללי יש לי באתר עוד מבחר מתכונים עם דפי אורז שתוכלו להכין לארוחת הבוקר הערב או הצהריים. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
לקערה מוסיפים את המצרכים הרשומים למעלה: הגבינה הלבנה, גבינת שמנת זיתים, הגבינה הצהובה המגורדת, קוביית הגבינה הבולגרית (רכה או קשה) שמן זית הביצה וטבעות הזיתים ומערבבים היטב. מעבירים למסננת עם קערה כדי שנוזלים ירדו למטה (כך הזיווה לא תיפתח לכם בתנור מהר). אפשר קצת ללחוץ על תערובת הגבינות
מכינים תבנית עם נייר אפייה, מייצרים תערובת שבה נטבול את דפי האורז בכלי רחב: 2 ביצים, כפית דבש, חצי כפית מלח וכוס מים, מערבבים היטב טורפים את הביצים טוב וטובלים 4 דפי אורז אחד אחרי השני מכל צד היטב, מניחים על תבנית האפייה כל פעם דף אורז אחד, את הדף השני מניחים על צד הדף הראשון ומדביקים אליו היטב, כך ממשיכים ועושים עם הדף השלישי והרביעי, מוסיפים פס מתערובת הגבינות (לא עד השוליים לא יותר מדיי אל תפוצצו את זה!) ומגלגלים בעדינות, לוחצים ומהדקים טיפה ודואגים שהזיווה תהיה סגורה בצורה הרמטית! מייצרים צורת חצי ירח!
מברישים את הזיווה בביצה טרופה או בתערובת בה טבלנו את דפי האורז ומפזרים שומשום, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות (לא טורבו) לכ-10-15 דקות או עד שמזהיב וקריספי מלמעלה. בתיאבון פרגנו בלייק חולה עליכם :)
אפשר לגוון עם הגבינות ולשים אפילו גבינות רזות יותר. את הזיתים אפשר להחליף בתירס ואת גבינת שמנת הזיתים בגבינת שמנת
מושלם יצאה נדיר אני תמיד עושה את הזיווה הזאת מתכון נדירררר ובריאאא😘
כיף גדול תהנוווו