המבורגר טבעוני מטופו עדשים שחורות בצל מקורמל והכי חשוב - ממרח חציל בטעם כבד של חברת "אחלה" - בשיתוף פעולה איתם יצרתי לכם מתכון טבעוני סופר טעים ומפנק ולא תרגישו אפילו שהוא טבעוני! אפילו מרחתי את המטבוחה של חברת אחלה בתחתית הקציצה והוספתי את כל התוספות + צ'יפס מתובל! שווה במיוחד! אם אתם בקטע של מתכונים טבעוניים לחצו כאן וצפו בעוד מתכונים. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
משרים את העדשים שחורות לילה או מספר שעות (לא חובה) ומבשלים כ-25-30 דקות במים עם קצת מלח עד לריכוך, מסננים ומחכים שיתקררו. באותו הזמן חותכים את הבצל הסגול לריבועים ומטגנים בעוצמה נמוכה עד לקירמול מלא ומניחים בצד
חותכים לחתיכות חבילת טופו 300 גרם ומעבירים למעבד מזון חזק, מוסיפים את העדשים, ו-5 כפות של ממרח ה"חציל בטעם כבד" של "אחלה", טוחנים הכל היטב עד למרח חלק (אפשר מעט גרגירי, לא חייב חלק מדיי).
מוסיפים את הבצל המטוגן, פירורי הלחם המלח והפלפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול וממליחים עוד (כדי לקבל טעם חזק יותר של ממרח החציל בטעם כבד תוסיפו עוד כף או 2 ממנו ועוד קצת פירורי לחם עד לקבלת תערובת אחידה
קחו עם היד כמות מהתערובת וצרו כדור בגודל כדור טניס, תלחצו עליו מעט וצרו צורה של קציצת המבורגר ותניחו בצד
ניתן לטגן במחבת עם שמן משני הצדדים עד שמוכן / לאפות בתנור בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (לא טורבו) ל - 35-40 דקות
מרכיבים את ההמבורגר: חממו אותו קצת, תמרחו ממרח מטבוחה של "אחלה" (באמת שהוא טעים!) תוסיפו חסה עגבניה בצל סגול את קציצת ההמבורגר הטבעונית ובצל סגול מקורמל מלמעלה, מבטיח לכם שהביס שלכם יהיה וואו
אני אישית מעדיף את הגרסה בתנור, אם אתם רוצים לטגן תעשו את הקציצה דקה יותר כדי שתתבשל בפנים ואז תשימו 2-3 קציצות בלחמנייה.
ממרח "חציל בטעם כבד" של חברת "אחלה" נותן עוד טעם עשיר לקציצה ולא תרגישו אפילו שמדובר בקציצת טופו טבעונית.