איך להכין סלמון כבוש במלח וסוכר בקלי קלות בבית - מתכון קל מהיר ופשוט למי שרוצה להכין דג כבוש בבית ולהכניס אותו לסנדוויץ' או להניח על ברוסקטה עם כל מיני תוספות, שווה במיוחד ומתאים לארוחת בוקר או לארוחת ערב נפלאה שתעשה לכם הרבה שמח בפה. אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם ואם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון.
כותשים את הפלפל האנגלי וזרעי הכוסברה במכתש ועלי ומעבירים לקערה
לאותה קערה מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים
את נתח הסלמון מעבירים לתבנית (אצלי היא 20x20) ומכסים עם התערובת של המלח הסוכר והתבלינים (כיסוי טוב! בלי שהדג יבצבץ החוצה).
מכסים הרמטי בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-24 שעות או 48 שעות (אני עשיתי 36 שעות)
אחכ מוציאים מהמקרר (ניתן לראות שהדג הגיר נוזלים - שפכו אותם - לא צריך אותם וזה כמובן הגיוני שהוא הגיר את נוזליו!) חותכים לפרוסות ונהנים מאחלה סלמון מעושן
הצעה לסנדוויץ׳ טעים עם סלמון כבוש / מעושן: באגט טרי גבינת שמנת בצל ירוק עירית עגבניית מגי בצל סגול ביצה קשה
אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם ותצפו במתכונים נוספים
שכחת לשים פפריקה מעושנת - בשביל הטעם המעושן.
לא הייתה לי אבל בהחלט רעיון מעולה!
חובה הרבה פפריקה מעושנת + בצל חי פרוס ו פטרוזיליה.
אין חובה באוכל אחי. כל אחד ומה שאוהב :)
חובה לנסות